België25 maart 2022, door Sanne Carbaat

Bierfestivals 2023 waar we naar uitkijken

België, 25 maart 2022, door Sanne Carbaat

Bierfestivals 2023 waar we naar uitkijken

Het festivalseizoen zit er weer aan te komen! En dat betekent ook bier! Jaja blabla, muziek, beetje dansen en drank dat hebben ze natuurlijk op elk festival wel. Maar voor de bierdrinkers onder elkaar: een beetje kwaliteit mist soms nog wel. Daarom speciaal - voor als je echt goed bier wilt drinken en daarmee de leukste festivalvibe wil hebben - hebben we een (blijft groeien) lijst gemaakt met de leukste bierfestivals in 2023. Kom maar op!

 

 

 

TAPT bierfestival | meerdere data & locaties

TAPT bierfestival | meerdere data & locaties

Overbodig om te zeggen dat het bij TAPT Bierfestival draait om bier, bier en nog eens bier (of wijn of mocktails als dat meer je ding is). Maar wil je een beetje laten zien dat je de trends begrijpt, moet je verder kijken dan de nieuwste brouwsel en I.P.A’s. Daarom is er op dit festival ook ruimte voor alcoholarm en 0% bier en andere dranken zonder alcohol. Mocht dat niet de reden zijn waarom je naar een bierfestival gaat, dan zijn er ook zo om-en-nabij 80 bieren mét alcohol. Kijk, dat sluiten we af met een welgemeende proost.

Gelukkig vind je TAPT Festival door het hele land en op verschillende data. Dan weet je zeker dat je er eentje mee kunt pikken.

TAPT Bierfestival

Kompaan Beer Fest - Independence Day | 1 juli | Den Haag

Kompaan Beer Fest - Independence Day | 1 juli | Den Haag

Op 1 juli is het tijd voor het Kompaan Beer Fest – Independence Day! Op de brouwerij zelf, dus aan het water en volop zon. Natuurlijk is er meer dan genoeg bier uit de eigen brouwerij, maar verwacht ook bieren van andere Nederlandse brouwerijen (VanMoll, Homeland, Frontaal, Delftse Brouwers) en nog een handjevol internationale, waaronder FrauGruber uit Duitsland en North Brewing uit de UK. Ze zetten de BBQ aan, zorgen voor muziek en er is zelfs een tattoo artiest. Spannende combinatie met een biertje teveel op.

Kompaan Beer Fest

 

Friekens Tuinfeest Bier & Buurt Festival, Noordoogst Amsterdam - 25 juni

Friekens Tuinfeest Bier & Buurt Festival, Noordoogst Amsterdam - 25 juni

Op zaterdag 25 juni is er het Friekens Tuinfeest Bier & Buurt Festival in Noordoogst, Amsterdam. Sowieso al een leuke plek, maar die zaterdag helemaal de juiste plek om te zijn. Er komen zes lokale brouwers, er is genoeg te happen en de hele dag door live muziek. Oh, mocht dat niet genoeg zijn, kun je ook nog een bier work-out doen (dat zijn de beste work-outs), steltlopen en zen worden tijdens het bieryoga-en. Van biernerd tot buurvrouw: het is voor iedereen!

Friekens Tuinfeest Bier & Buurt Festival

 

Leuven Innovation Beer festival

Leuven Innovation Beer festival

Hét festival waar brouwerijen van over de hele wereld in Leuven (België) hun innovatieve bieren showen: het Leuven Innovation Beer. Eeuwenoude brouwtradities gaan hand in hand met innovatie die je terugvindt in het brouwproces, de ingrediënten, de gebruikte technieken, de verpakking, etc. (ja vinden we interessant). Wilde fermentatie, ongefilterd, ecologisch of vegan bier, kom ze proeven op 21 en 22 mei 2022.

Borefts @ Brouwerij de Molen in Bodegraven

Borefts @ Brouwerij de Molen in Bodegraven

Dit jaar vindt Borefts plaats op vrijdag 23 september & zaterdag 24 september. Voor de echte bierliefhebbers misschien wel het interessante bierfestival van het jaar. Grote en kleine brouwerijen vanuit de hele wereld komen samen om van alles te laten proeven: dikke I.P.A.s, stroperige stouts, zure meuk (en dat bedoelen we in de positiefste zin van het woord) en heel veel andere brouwsels die je niet snel tegenkomt. Niet voor de fainthearted: hier komen de echte bierproevers. Hun slogan ‘Good Beer & Good People‘ zegt genoeg.

Borefts @ Brouwerij de Molen

Van Moll

Van Moll

“Voor iedereen die van het goede leven houdt”- het Van Moll Fest. Op 9 en 19 juli 2022  gaan we er weer een groots feest van maken. De lekkerste craft biertjes, heerlijk lokaal eten, muziek en meer plezier. Let’s gooo!