25 maart 2022, door Iben Dekker

Bierfestivals 2022 waar we naar uitkijken

25 maart 2022, door Iben Dekker

Bierfestivals 2022 waar we naar uitkijken

Het festivalseizoen zit er weer aan te komen! En dat betekent ook heel veel bier! Jaja blabla, muziek, beetje dansen en drank dat hebben ze natuurlijk op elk festival wel. Maar voor de bierdrinkers onder elkaar: een beetje kwaliteit mist soms nog wel. Daarom speciaal - voor als je echt goed bier wilt drinken en daarmee de leukste festivalvibe wil hebben - hebben we een (blijft groeien) lijst gemaakt met de leukste bierfestivals in 2022 door heel Europa. Kom maar op!

 

Houd je juist niet zo van bier, maar wel erg van dansen en goede muziek, zie dan de lijst met de leukste dansfestivals 2022.

 

Brew@TheZoo bij Beekse Bergen

Brew@TheZoo bij Beekse Bergen

Bier, buiten zijn en allerhande dieren om je heen. Veel beter wordt het niet hoor. Als dit ook helemaal je ding is, dan moet je bij Brew@TheZoo bij Safaripark Beekse Bergen wezen. Internationaal al langer een begrip, en nu eindelijk ook in ons eigen Nederland. Tussen de brullende leeuwen en nieuwsgierige giraffen proef je meer dan 75 bieren van meer dan 25 brouwerijen. Dit vrolijke festival is er op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni en met je aanwezigheid (door het kopen van zo’n ticket natuurlijk) steun je ook de Giraffe Conservation Foundation.

Komt proosten, komt proeven!

Koop je tickets hier voor Brew@TheZoo

Bospop

Bospop

Whoop, whoop Bospop! Een lekker ouderwets pop-rock festival wat jaarlijks wordt gehouden in Weert (in de provincie Limburg). Het festival duurt drie dagen van 8 t/m 10 juli 2022. We luisteren vooral naar overwegend classic rock, hardrock en progressieve rock; losgaan duss.

 

Friekens Tuinfeest Bier & Buurt Festival, Noordoogst Amsterdam - 25 juni

Friekens Tuinfeest Bier & Buurt Festival, Noordoogst Amsterdam - 25 juni

Op zaterdag 25 juni is er het Friekens Tuinfeest Bier & Buurt Festival in Noordoogst, Amsterdam. Sowieso al een leuke plek, maar die zaterdag helemaal de juiste plek om te zijn. Er komen zes lokale brouwers, er is genoeg te happen en de hele dag door live muziek. Oh, mocht dat niet genoeg zijn, kun je ook nog een bier work-out doen (dat zijn de beste work-outs), steltlopen en zen worden tijdens het bieryoga-en. Van biernerd tot buurvrouw: het is voor iedereen!

Friekens Tuinfeest Bier & Buurt Festival

 

Leuven Innovation Beer festival

Leuven Innovation Beer festival

Hét festival waar brouwerijen van over de hele wereld in Leuven (België) hun innovatieve bieren showen: het Leuven Innovation Beer. Eeuwenoude brouwtradities gaan hand in hand met innovatie die je terugvindt in het brouwproces, de ingrediënten, de gebruikte technieken, de verpakking, etc. (ja vinden we interessant). Wilde fermentatie, ongefilterd, ecologisch of vegan bier, kom ze proeven op 21 en 22 mei 2022.

Borefts @ Brouwerij de Molen in Bodegraven

Borefts @ Brouwerij de Molen in Bodegraven

Dit jaar vindt Borefts plaats op vrijdag 23 september & zaterdag 24 september. Voor de echte bierliefhebbers misschien wel het interessante bierfestival van het jaar. Grote en kleine brouwerijen vanuit de hele wereld komen samen om van alles te laten proeven: dikke I.P.A.s, stroperige stouts, zure meuk (en dat bedoelen we in de positiefste zin van het woord) en heel veel andere brouwsels die je niet snel tegenkomt. Niet voor de fainthearted: hier komen de echte bierproevers. Hun slogan ‘Good Beer & Good People‘ zegt genoeg.

Borefts @ Brouwerij de Molen

Van Moll

Van Moll

“Voor iedereen die van het goede leven houdt”- het Van Moll Fest. Op 9 en 19 juli 2022  gaan we er weer een groots feest van maken. De lekkerste craft biertjes, heerlijk lokaal eten, muziek en meer plezier. Let’s gooo!