Nederland, Amsterdam21 maart 2022, door Iben Dekker

REM restaurant, bar en rooftop in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 21 maart 2022, door Iben Dekker

REM restaurant, bar en rooftop in Amsterdam

Fancy meets fun en dat allemaal hoog in de lucht bij nieuwe food destination: REM. Restaurant REM that is. Op het iconische REM-eiland (ken je niet? Hieronder meer daarover) opende onlangs een groep ervaren horecaondernemers de deuren van, het volledig gerenoveerde, REM. Een restaurant, bar en rooftop in één. Ha! Of je nu komt voor een kop koffie, een 6-gangen fine dining diner, een cocktail of omdat je zin hebt om te dansen; het kan er allemaal.

En REM is niet het enige toffe dakterras in Amsterdam! Dit zijn de leukste dakterrassen van Amsterdam

 

REM

REM

Bij REM kun je terecht voor de full experience. We beginnen onderaan.. Beneden schuif je aan voor verrassende cocktails en dito bites. Een verdieping hoger kun je genieten van fine dining met bijpassende wijn(en). Je kunt kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Daarnaast zijn er drankjes zonder alcohol, voor de non-alcoholico’s onder ons natuurlijk altijd fijn. Vergeet niet nog even neer te ploffen op het dakterras, met het mooiste uitzicht op heel Amsterdam-West. Vergaderen in stijl, doe je ook bij REM. Om helemaal goed af te sluiten, kun je het weekend alle REMmen losgooien en dansen tot in de vroege uurtjes. Van a tot z, hier worden alle behoeftes vervuld.

 

“REM zet iconische REM-eiland terug op de kaart”. Jaja het ontstaan van REM heeft een bijzonder achtergrondverhaal. In 1964 werd het REM-eiland namelijk gebruikt als platform in de Noordzee voor commerciële televisie-uitzendingen. Na drie maanden werd het platform door de Rijkspolitie en de Koninklijke Marine ontmanteld. In 2011 is het REM verplaatst naar de Houthavens en na de renovatie kreeg het hier een nieuwe bestemming als restaurant. Dit restaurant is blijven bestaan tot 2020. De bovenste drie verdiepingen kwamen vrij te staan, en zo zagen horeca-ondernemers Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes hun kans en tadaaa hier zit dus nu het volledig getransformeerde REM.