9 december 2017, door Maartje

Bijna open: Libertine Comptoir de Cuisine Amsterdam

9 december 2017, door Maartje

Bijna open: Libertine Comptoir de Cuisine Amsterdam

Bekende naam, non? Klopt: Libertine café café, de meer dan knappe, altijd drukke Franse spot in de immer gezellige Wolvenstraat comes again! Op een steenworp van zijn grote broer, in de Berenstraat, opent binnenkort Libertine Comptoir de Cuisine. Hetzelfde idee, net wat anders, hench the name. Dezelfde eigenaren (Casper Reinders & co) en sowieso ongetwijfeld weer een meer dan aantrekkelijk, kneiterfotogeniek adres op een toplocatie hartje Amsterdam. En vast ook een soort van dezelfde keuken. Denken we. Gokken we. En dat is het enige waar we een beetje van fronsen. Toch wel.

Want we mogen graag bij Libertine café café aanhaken voor een borrel en een bite tijdens/ voor/ na het shoppen. Want die locatie. En die looks. En de ruimte (fris en dus kans op plek, zelfs op de shop-geliefde zaterdag). En de wijn (hoewel een aan de prijs) - niks mis mee. Maar een avondmaal? Mwah. We tried, maar iedere keer viel het toch tegen. Maar hé! Die borrel en bites: doen! Benieuwd dus of bij het nieuwe  Libertine Comptoir de Cuisine wederom dezelfde chef aan het roer staan, of dat het roer om gaat. Hoe dan ook: insta-galore gaat de zaak brengen, en borrel en bites vast ook.

Vanaf wanneer? Dit jaar nog, werd ons verteld (wat fijn is want deze tijd van het jaar zijn we nogal eens in de 9 straatjes te vinden, want: #shoptillwedrop). Dus: spannend. And then we wait.

Libertine Comptoir de Cuisine, Berenstraat 20, Amsterdam