Nederland, Leiden18 juli 2022, door Teun Tielen

Parijs in Leiden: Bistro Malle Jan

Nederland, Leiden, 18 juli 2022, door Teun Tielen

Parijs in Leiden: Bistro Malle Jan

In het gezellige Leiden vind je Bistro Malle Jan. Hoewel de naam oer-Hollands klinkt, is het eten dat niet. Op de kaart vind je vooral gerechten uit de Franse keuken, die worden bereid met producten uit het seizoen. Malle Jan ligt in het historische Pieterskwartier, ook wel het Quartier Latin van Leiden genoemd. Snappen we helemaal, want al slenterend door de smalle steegjes vol met ateliers en hofjes kom je helemaal in de Franse sferen. Waarom we hier willen wezen? Lees je hieronder.

 

Bistro Malle Jan

Bistro Malle Jan

Malle Jan is de perfecte plek om neer te strijken voor een diner. Marmeren tafels, zwarte bistrostoeltjes, rotan en lekker veel planten. Een soort urban jungle met een klassieke Franse twist, we houden ervan. Hoewel je binnen gezellig zit, verplaatsen we als het even kan naar de binnentuin. Het liefst zouden we de hele zomer vertoeven in de Franse zon, maar dit is zeker een goed alternatief. Nog niet heel veel trek? Geen probleem, je kunt ook terecht voor een aperitief, wijn en oesters. Kom je met een groep? Dan kun je ook kiezen uit speciale menu’s: Bordeaux en Paris. Très Bon.

Het restaurant opent pas in de avond haar deuren, maar tot die tijd is er ook in de buurt nog genoeg te zien en te doen. Het stikt van de leuke winkeltjes die je zeker niet wilt missen. Naturals by San bijvoorbeeld, hier shop je natuurlijke en fairtrade interieuraccessoires. Bij Atelier De Zilverling kun je terecht voor prachtige handgemaakte sieraden. Uitgewinkeld? De Hortus Botanicus, de oudste botanische tuin van Nederland, ligt om de hoek. Zeker aan te raden voor een wandeling en een kop koffie in het Hortus Grand Café.

Malle Jan is 7 dagen per week geopend. Maandag t/m vrijdag kun je er terecht vanaf 18.00, zaterdag en zondag vanaf 17.00.