Nederland, Rotterdam28 februari 2021, door Maartje

Vleesliefhebbers opgelet: check restaurant Black Smoke in Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 28 februari 2021, door Maartje

Vleesliefhebbers opgelet: check restaurant Black Smoke in Rotterdam

Restaurant Black Smoke in Antwerpen, die kennen we wel. Black Smoke in Rotterdam is, net zoals die in Antwerpen, ook een pareltje. Bij dit restaurant kun je lekker vlees eten, vlees eten en nog eens vlees eten. En dan denk je dat het barbequeseizoen over is? Wel nee joh, bij Black Smoke krijg je gewoon het hele jaar door iets van de barbeknoei op je bord. Klinkt dat even zalig.

Black Smoke Rotterdam

Black Smoke Rotterdam

In Antwerpen beslaat restaurant Black Smoke de bovenste verdiepingen van de voormalige de Koninck brouwerij – best wel een heel te gek pand mét dakterras en vreselijk gezellige borrelbuitenplaats op de begane grond (die niet bij Black Smoke hoort, maar soit). Op de bovenste verdiepingen worden de beste barbecue gerechten van de weidse omgeving geserveerd. Vinden wij en vinden velen. Een topcombinatie: het beste van de BBQ op een indrukwekkende lokatie net iets buiten de binnenstad. Precies dat brachten eigenaren Jord Althuizen en zijn Belgische BBQ-buddie Kasper Stuart naar Nederland: in Rotterdam opende Black Smoke in de monumentale Van Nelle Fabriek. Een knots van een gebouw (1000 vierkante meter!) staat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst.

Ook in Rotterdam worden alle gerechten van Black Smoke ‘gekookt’ op open (houtgestookt) vuur. ‘Next level BBQ’, zoals de mannen van Black Smoke het noemen. Inspiratie? Die komt van overal, van Zuid-Afrika tot Australië, van Zuid-Amerika tot Lapland – immers, overal wordt gebarbecued en overal doen ze dat nét even anders. En daar steek je wat van op.

Lees hier meer over restaurant Black Smoke in Antwerpen

In het midden van Black Smoke Rotterdam staat een imposante open keuken waarin dit ‘global-inspired BBQ-en’ centraal staat. Er hangen kettingen, en stalen ketels boven de roosters, er dampen smokers en plancha’s sissen, blijkbaar allemaal nodig voor de lekkerste doorrookte gerechten, al zal het ook vast met het showelement te maken hebben aangezien alles à la minute in het zicht van de gasten bereid wordt. Op de kaart klassieke yankee-style ‘low & slow’ BBQ-gerechten en ‘hot &fast’ Zuid-Amerikaanse BBQ-versnapperingen. Er zijn ‘kickassburgers‘ en Texas-style brisket (puntborst), ruim zestien uur op lage temperatuur gegaard. Maar er is ook vis en groente, heus. In de houtoven geblakerde prei bijvoorbeeld, met falafel van doperwt en tuinbonen. Gerookte polentacake met gekarameliseerde sinaasappel en raita en geroosterde steak van knolselderij met kombubouillon. Daar hoort ook wat te zupen bij. Black Smoke heeft een cocktailkaart waar je u tegen zegt. Zo staat er ook een Bloody Mary die gefatwashed is met brisketvet. Eéntje die je niet zo snel in andere restaurants ziet, maar des te leuker om te bestellen.

Black Smoke 

Het leukste en fijnste van Rotterdam lees je hier.