16 december 2015, door Maartje

Boca’s, Amsterdam

16 december 2015, door Maartje

Boca’s, Amsterdam

Woensdagavond = de hort op willen voor een hap en een drank, want bijna weekend. Al halen we die hap net zo gemakkelijk in huis, want nog geen weekend. Al is het alleen een stuk kaas, oke, en wijn. Omdat dat zo lekker de week breekt. En dus: de beste woensdag-kaas-wijn-tips, iedere week, uit en thuis, graag gedaan.

Niet nieuw, wel lekker. En hij mag simpelweg niet ontbreken in de woensdag-kaas-wijn-tips. Boca’s in Amsterdam. Een gezellige, kleurrijke tapasbar in zowel de Pijp als de Jordaan. (De locatie in de Jordaan is feitelijk hetgezelligst). De cosy banken met kussens zijn een prima plek om de hele avond te vertoeven. Fles wijn op tafel, van Grapedistrict. Vinden we leuk, want niet alleen klassiekers, maar ook ‘originele, spannende’ wijnen. Alles voorgeproefd door de mannen van Grapedistrict.

De kaasplateau’s zijn er in klein, middel en groot formaat (willen we). Met zachte schapenkaas, een nootachtige Spaanse kaas, een stukje blauwe kaas en meer. Een klein plateau kan aangevuld met andere kaas-achtige borrelhappen. Bijvoorbeeld de dadels met blauwe kaas (moet je proberen! Trust us) of de bruschetta’s met roquefort, perenchutney en walnoot. Geen plannen voor het weekend en/of de woensdag? Boca’s it is. Boca’s

Beeld via @lirongouverneur