27 september 2017, door Maartje

Boutique Aparthotel Wittenberg Amsterdam

27 september 2017, door Maartje

Boutique Aparthotel Wittenberg Amsterdam

Had de gemeente Amsterdam geen hotelstop? Toch? Euh, ja, dat wel, behálve als het een steengoed concept en een aanwinst voor de stad betreft. Ah. En daar zijn er - zo blijkt - best wel wat van. Gelukkig ook maar, eigenlijk, want wie (met name in het weekend) wel eens gezicht heeft naar een tof en ook nog een beetje betaalbaar hotel in Amsterdam, en rijkelijk laat begon met zoeken, weet dat dat een behoorlijke opgave is. Alles volgeboekt, superstom of onbetaalbaar.

Nu zijn we er niet perse zeker van dat het nieuwe Boutique Aparthotel Wittenberg Amsterdam dat in november 2017 zijn deuren gaat openen, de oplossing gaat zijn qua betaalbaarheid en dé invulling voor een weekendje van huis, maar een aanwinst voor de stad vinden we het heus. Zo blijkt het in elk geval.

 

 

Barts-Boekje- Wittenberg 1
Boutique aparthotel Wittenberg gaat openen aan de Nieuwe Keizersgracht in hartje Amsterdam, aan de oostkant van de Amstel. Huizen doet het hotel in een elegant, laat-achttiende-eeuws pand. Oud van buiten, licht, fris en modern van binnen. Mara het beste is dat Boutique aparthotel Wittenberg een brug slaat tussen een 'normaal' hotel en de bekende service apartments in Amsterdam. Een aparthotel noem je dat dus: de uitgebreide service van een boutique hotel en de vrijheid een eigen appartement. Het idee: een thuis bieden voor iedereen die voor een week of langer in Amsterdam. Er zijn 115 (!) appartementen die stuk voor stuk zorgvuldig gerestaureerd en smaakvol ingericht zijn, vol met licht, eigentijds design.

 

Barts-Boekje- wittenberg 2
Er zijn vier appartement-categorieën: studio’s en 1-, 2- en 3-kamerappartementen, sommige direct aan de gracht, andere met uitzicht op de tuin of binnenplaats. Fiets? Is er. 72 TV-zenders? Kan ook. Vergaderen of gewoon rondhangen in een besloten binnentuin? Hebbes. Een host die 24/7 paraat is voor al je vragen? Check. And then we wait.

Barts-Boekje- Wittenberg 3

Nieuwe Keizersgracht 760, Amsterdam, thewittenberg.com