14 januari 2022, door Bo Peters

Wintertopper: bijzonder overnachten in Boutique Yurt Puck (Midden- Limburg, Heythuysen)

14 januari 2022, door Bo Peters

Wintertopper: bijzonder overnachten in Boutique Yurt Puck (Midden- Limburg, Heythuysen)

In deze tijd wil je er ook wel eens op uit en raak je zomaar soms uitgekeken op je eigen stekkie. Een nacht naar deze idyllische yurt in ons eigen fijne kikkerlandje is dan ook perfect om even uit de alledaagse sleur te komen. Boutique Yurt Puck scharen we onder unieke vondsten. In ieniemienie dorpjes zijn vaak de mooiste parels te vinden en zo ook deze. Net (echt nét) geopend in december 2021 in Heythuysen en gelukkig, al zeggen we zelf, al snel gevonden. Stap in die auto, rijd af naar midden-Limburg naar deze in het groen verscholen Yurt. Puck, we komen d'ran!

 

Ook een overnachting meer dan waard: de Winterwoods Yurt in Drenthe.

 

 

Boutique Yurt Puck

Boutique Yurt Puck

Puck is dé plek om echt even helemaal weg te zijn. Rust, ruimte, groen en weinig mensen (maar wel een hangbuikzwijntje!). De Yurt is enkel open in de wintermaanden. Wanneer het dus guur, donker en koud is, zet je dat haardvuur aan (hello inner fire master) en begin je met afschakelen met een glas bubbels in je hand. Die laatste staat al klaar bij aankomst trouwens, dus nog meer punten voor Yurt Puck. Lekker weg in je eigen bubbel. Zodra je binnenstapt door het kleine, minimalistische deurtje (wel weer mét gouden rand en greepjes) ben je even helemaal in een andere wereld. Knisperende open haard, Perzisch tapijt, knap interieur en heerlijke warme knusheid.

Lees een goed boek, speel een spel of gewoon even aaaaah.. helemaal niks. Na al dat onthaasten spring je zo de boxspring in (zeiden we al dat het echt Glampen met hoofdletter G is?) om door de lichtkoepel naar de sterren te loeren. Perfecte plek voor, want er is vrijwel geen lichtvervuiling op deze in-the-middle-of-nowhere-plek.

Na een nacht goed tukken is die wandeling door het prachtige natuurgebied Leudal een optie (en aanrader). Hop even aan bij Boscafé de Busjop (vraag aan de Limbo’s hoe dit uit te spreken) voor een (to-go) hap en drankje. Koffie, flammkuchen of een wafel én een wandelroute om je weg te vinden door het natuurschoon van het Leudal. Want natuur blijft het beste recept voor ontspanning. Zoals de eigenaren van Yurt Puck zelf zeggen – en wat we hier bevestigen: ‘kom genieten met een gouden randje’. Next level. Kids blijven lekker thuis, want dit is toch wel een romantische tweepersoons get-away.

 

Boutique Yurt Puck

Let op: de Yurt is enkel in de wintermaanden te boeken en staat er dus nog tot maart 2022. Wil je hier dus van genieten (sowieso het eerste en beste voornemen van 2022), zorg dan dat je op tijd je reservering maakt. En anders zien we Puck weer bij de opening in oktober. 

Processed with VSCO with p5 preset