Nederland, Rotterdam28 oktober 2021, door Maartje

Bonjour. Je suis Jules. Een heerlijke nieuwe brasserie in Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 28 oktober 2021, door Maartje

Bonjour. Je suis Jules. Een heerlijke nieuwe brasserie in Rotterdam

Bonjour. Je suis Jules! Brasserie Jules in Rotterdam om precies te zijn, het broertje van (de altijd goede!) Brasserie Pierre (ook Rotterdam), gelegen op de hoek van de Pannekoekstraat. Jules Rotterdam mag dan wel het kleine broertje zijn, maar het is alles behalve petit. Binnen heeft deze nieuwe plek ruimte voor zo’n 95 gasten en buiten op het ruime terras kunnen nog eens 75 tafels worden gevuld. De nouvelle Franse brasserie is gevestigd in het centrum van Rotterdam, in het WTC gebouw. Dé ideale plek voor een (lunch)break tijdens werkuren of tijdens een pittig dagje shoppen.

Dit is een hele dikke tip van de Rotterdamse Danique Grosjean. Dank Danique!

Brasserie Jules, Rotterdam

Brasserie Jules, Rotterdam

Het ‘joie de vivre’ is bij Brasserie Jules ruimschoots aanwezig en in alles voelbaar. Op de menukaart zijn de Franse klassiekers niet te missen en tijdens een bezoek nemen de Franse chansons je mee naar het land van de Seine. Het interieur is een mix van industriële en metalen details, gecombineerd met veel groen en marmer. Juist door deze interessante mix van stijlen behoudt Jules de Franse klassieke stijl, maar creëert  tegelijkertijd ook een moderne spannende vibe in de zaak. Wellicht heeft het overweldigende kunstwerk, dat vanuit het twaalf meter hoge plafond de ruimte vult, wat te maken met die spannende moderne twist.

Bij Brasserie Jules kun je dus elke dag en op elk moment genieten van een ontbijt, lunch, borrel of diner in Franse sferen. Wanneer je ‘s morgens op het ruime en zonovergoten terras geniet van een French toast, een croissantje en een café au lait zie je langzamerhand de Coolsingel en Koopgoot ontwaken. Avondmens? Schuif dan bij Jules aan voor de Franse klassiekers zoals de Steak Tartare en Franse Frites gecombineerd met wisselende nieuwe gerechten. Natuurlijk hoort hier dan een Frans wijntje uit de Bourgogne bij. Santé!

Ook leuk en een beetje in hetzelfde sfeertje in Rotterdam: Café Marseille in Rotterdam West, cafemarseille

En sla ook Dutch Dukes Rotterdam in de Witte de Withstraat niet over! dutchdukes.com