Frankrijk, Parijs12 september 2022, door Michel + Renske

Restaurants Caché en Amagat zijn twee hidden gems in Parijs

Frankrijk, Parijs, 12 september 2022, door Michel + Renske

Restaurants Caché en Amagat zijn twee hidden gems in Parijs

Parijs kunnen we ook wel een doolhof noemen qua eten en drinken. De keuze reuze in Parijs is reuze. Maar als je nu echt goed wil zitten, dan geven je twee verborgen parels om aan je lijstje toe te voegen. Waarschijnlijk liggen deze iets uit de buurt, maar dat maakt ze dan ook de perfecte hidden gems van de stad. Restaurants Caché en Amagat zijn twee hidden gems in Parijs.

 

Nog meer niet-te-missen plekken in Parijs vind je hier. 

Père-Lachaise

Père-Lachaise

Wij merken de laatste tijd dat we in Parijs steeds oostelijker gaan voor de echt leuke spots. Waar vroeger Le Marais de place to be was, dompelen wij onszelf steeds vaker onder bij de locals in het (noord)oosten van Parijs. Voor deze twee hidden gems brengen we je naar de wijk Père-Lechaise.
Eerlijk is eerlijk, veel meer dan deze twee restaurants is er (nog) niet, tenzij je het leuk vindt om op de meest bekende begraafplaats van Parijs rond te struinen, maar met een kleine wandeling ben je ook zo in het gezellige 11e arrondissement voor genoeg pre– of afterdrink plekjes.
In ieder geval zijn vooralsnog deze twee restaurants, die naast elkaar gelegen zijn in een verborgen maar Instagrammable steegje en ook nog eens van dezelfde eigenaren zijn, de highlights van de wijk.

Caché

Caché

Voor ondernemers Gianpaolo Polverino en Lorenza Lenzi begon het allemaal met restaurant Caché (wat ‘verborgen’ betekent in het Frans). En verborgen zit dit restaurant zeker. In een smal straatje waar je heel makkelijk voorbij loopt als je er niet naar op zoek bent en waar je waarschijnlijk ook een paar keer voorbij loopt als je er wel naar op zoek bent, is Caché al sinds 2018 de plek waar de Franse local komt voor een goed avondje uit.
Caché is een restaurant met een mediterraans geïnspireerde keuken, waarbij vis de hoofdrol speelt. De gerechten zijn allemaal vers en goed om te delen. Je verwacht het niet als je de voordeur ziet, maar binnen, wanneer je eenmaal op de eerste verdieping bent, vind je een prachtig ingericht restaurant. Met lekkere loungebanken, veel marmer, rotan stoelen en enorm veel licht door het gigantische dakraam past het interieur net zo goed bij de fotogenieke en heerlijke gerechten.

Amagat

Amagat

De mogelijkheid bood zich aan om ook het naastgelegen pand om te toveren tot restaurant en zo is in 2022 Amagat, hier kon je al wat over lezen in het lijstje ‘Natuurwijn in Parijs’, geboren (wat dan weer ‘verborgen’ betekent in het Catalaans). Deze plek is iets toegankelijker en heeft daarnaast ook een heerlijk terras.
Amagat biedt het beste van de Spaanse keuken: verwacht hier een moderne twist op de traditionele Spaanse taverna’s, van aardappelkroketjes met buikspek tot verschillende soorten ‘bombas’, een soort mega bitterbal gevuld met aardappel of rijst, en andere verschillende smaakmakers.
Nu klinkt het alsof het een veredeld kroketten-restaurant is, maar niets is minder waar: verse anchovis, gamba’s, ibericoham en al het andere wat je van de Spaanse keuken verwacht is er te vinden, maar dan allemaal nét iets lekkerder en specialer. Voor ons was het hoogtepunt de gegrilde Aubergine spies, maar eigenlijk viel geen enkel gerechtje niet in de smaak.

What's next?

What's next?

Het gaat rond dat er al wordt gewerkt aan een derde restaurant in dezelfde verborgen smalle straat. Wij kunnen niet wachten waar dit team nu mee komt en houden het voor je in de gaten.