Frankrijk, Parijs10 september 2022, door Romy Weevers

Oui, oui! Paris! Duurzaam Hôtel Rosalie is je volgende stop (beloofd)

Frankrijk, Parijs, 10 september 2022, door Romy Weevers

Oui, oui! Paris! Duurzaam Hôtel Rosalie is je volgende stop (beloofd)

Hôtel Rosalie is, op het moment van schrijven (september 2022), vers van de pers. Dit pareltje in Parijs is gerenoveerd in het voorjaar van 2022 en zet alles op alles voor een duurzaam verblijf. Rosalie is gelegen in het hart van het 13e arrondissement, naast Place ‘d Italie in romantisch Paris. Het hotel biedt veel shared spaces, waaronder twee tuinen en allerlei mooie hoekjes voor een koffietje. Of je nou van plan bent een paar uur in de prachtige tuin te chillen of liever een paar nachten logeert, Rosalie belooft een onvergetelijke getaway te zijn. Oh, en als je nog niet verkocht bent: er is een Hidden Secret Garden!

Hotel

Hotel

Hotel Rosalie beschikt over 60 knusse hotelkamers, onderverdeeld in vijf verschillende kamertypes. De kamers zijn allemaal in een andere stijl en geïnspireerd op een bepaalde era. Denk: bloemetjesbehang en wit linnen tegen donker hout en kringlooppareltjes, yes! Op zoek naar het ultieme zen-gevoel? Rosalie beschikt over een atelier waarin je bijvoorbeeld een yogales volgt (tegen betaling). Ook kan je hier seminars of cursussen volgen over bijvoorbeeld botanica of gastronomie.

Op de derde verdieping openen de deuren naar een Secret Garden. Helaas, mocht je geen nachtje komen logeren blijft deze very hidden en very secret. Deze tuin is namelijk alleen open voor hotelgasten. Maar… niet getreurd! Hotel Rosalie heeft namelijk een tweede tuin waar iedereen wél welkom is! Deze tuin is perfect voor een koffietje in de zon of lunch tussen het shoppen door. Je eet hier bijvoorbeeld een supergezonde bowl of goedgevulde sandwich met lokale groenten. Oh, en klein geheimpje: de madeleines schijnen elke dag vers te worden gemaakt.

Le Restaurant

Le Restaurant

Naast een fijne overnachting kan je ook terecht bij het restaurant in hetzelfde gebouw. Hier kun je je dag beginnen met homemade granola of de dag afsluiten met een cocktail. Leuk feitje! De cocktails worden gegarneerd met kruiden en fruit uit eigen tuin, helemaal local dus en superrrr duurzaam. We love it!

Hôtel Rosalie in Parijs