19 juni 2018, door Toine Legters

Café Quartier Putain Amsterdam

19 juni 2018, door Toine Legters

Café Quartier Putain Amsterdam

Ach ja, we waren 'm bijna vergeten, Quartier Putain op de Amsterdamse Wallen, maar we struinden pas weer eens door de hood en vonden dat de koffiezaak wel weer een nieuwe pluim verdiende. Bij dezen dus. Pluim!

Café Quartier Putain Amsterdam

Café Quartier Putain Amsterdam

Hoewel de zaak sowieso wel wat nieuwe aandacht verdiende: onze laatste miniscule shout out stamt uit 2013 (dit blog begon als een notitieboekje voor mezelf: adres, foto en watwashetookalweer?, zo blijkt ook duidelijk aan alle 2013 items). Eind 2017 kreeg Café Quartier Putain namelijk nieuwe eigenaren die flink met de zwabber door de zaak gingen, het menu en de koffie en alles wat doorbij komt kijken een al even fikse upgrade gaven maar de naam lekker lieten voor wat ‘ie was. Quartier Putain, vernoemd naar ‘De hitsige buurt rond het Oudekerksplein,’ zoals Drs. P de Amsterdamse Wallen noemt in zijn nummer Quartier Putain. 

 

Hoerenwijk betekent die titel. Never change a winning team.

De jonge eigenaren van het Amsterdamse café begrijpen dat. Ze begrijpen ook dat er niks boven een goede bak koffie, een dito stuk appeltaart en een eigentijds deuntje uit de speakers gaat, precies wat je nodig hebt tijdens een beetje lummelen in en rond quartier putain.