Nederland, Amsterdam11 januari 2023, door Maartje

Cape Town Social Club, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 11 januari 2023, door Maartje

Cape Town Social Club, Amsterdam

Hadden we je al eens verteld dat we dol (DOL) zijn op Zuid-Afrika, Kaapstad en haar omgeving in het bijzonder? Nee? Bij deze. Want dat is zo. En dus vinden we het initiatief tot het tijdelijse restaurant SAAM o zo te gek, lees hier maar eens over SAAM.

 

En er is meer! Ha! En dat 'meer' heet Cape Town Social Club, Amsterdam. Een restaurant is het, geen club, met een titel die licht hint naar The Potluck Club in Kaapstad waar de twee eigenaren elkaar voor het eerst ontmoetten. Fast forward naar 2000-someting toen de heren elkaar weer tegen het lijf liepen in het Amsterdamse. Een vriendschap ontstond én de eerste ideeën voor een heus restaurant. Samen. De een op de vloer, de ander in de keuken. Tadaa: Cape Town Social Club, Amsterdam.

Cape Town Social Club

Cape Town Social Club

De eigenaren ontmoetten elkaar voor het eerst in The Potluck Club in Zuid-Afrika en jaren later kruisten hun paden per toeval opnieuw, in hotel Zoku in Amsterdam. Zo ontstond een hechte vriendschap en uiteindelijk het idee om samen een zaak te beginnen. ‘Een representatie van een high-end restaurant uit Zuid-Afrika,’ is hoe Heim het restaurant omschrijft. Kenmerkend zijn de donkerblauwe muren, die er al waren toen dit nog Jack’s BBQ Shack was. Er is veel opgeknapt, en met de gouden lampen en houten details willen de heren dat het restaurant een warm gevoel uitstraalt.

Op de menukaart staan kleine gerechten, allemaal bedoeld om te delen. Zo heb je verschillende planken met vlees, kaas en brood, of kies je voor de Harvest Board (€27) met van alles wat. Het favoriete vegetarische gerecht van de chef is de Tender Stem Broccoli (€13). Ook is er een breed aanbod aan cocktails, waaronder een drankje met lychee, Thaise basilicum en rode chili (€14).

Cape Town Social Club