Nederland, Amsterdam18 november 2022, door Romy Weevers

SAAM Restaurant: South Africa aan de Amstel, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 18 november 2022, door Romy Weevers

SAAM Restaurant: South Africa aan de Amstel, Amsterdam

Eindelijk opent SAAM restaurant haar deuren, in Amsterdam. SAAM? Ja, SAAM. Dat is een afkorting die staat voor South Africa-AMstel, snappie? Zuid Afrika meets Amsterdam en laat dat nou just what the doctor ordered zijn deze winter. Bij SAAM beleef je South Africa aan de Amstel. Klinkt lekker? Vinden wij nou ook. De Zuid Afrikaanse twist zie je terug in het menu en in die o zo smaakvolle Zuid Afrikaanse wijnen. Mede-eigenaar Margot Janse, wonend in het heerlijke wijndorp Franschoek, fluistert van daaruit haar inspiratie in voor het menu. En geloof ons, dit menu wil je.

 

SAAM Restaurant

SAAM Restaurant

Het menu bij SAAM bestaat uit gerechten die een samensmelting zijn van de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse keuken. De ingrediënten zijn puur en eerlijk (zijn we gek op!) en ook de wijnkaart bevat de mooiste Zuid-Afrikaanse én Europese wijnen. De keuken is onder leiding van een aantal topchefs van talloze sterrenzaken. En de Spyskaart bevat bijvoorbeeld een Noordzeekrab met suurvygie, een Zuid Afrikaanse ‘zuurvijg’ die je vervolges ook op je tafel krijgt om te zien hoe deze er dan uit ziet. Jaja, alles is tot in de puntjes uitgedacht bij SAAM. En nee, geen zes messen en vorken aan tafel. Gewoon een houten kistje waar je deze gemakkelijk uit kunt halen. Geen poespas, maar wel klasse.

 

Het restaurant is heerlijk gelegen, inclusief loungeterras en aanlegplaats (heul fijn in het voorjaar). Ben je met een groep en wil je meespieken met de topchefs? Snappen we, kies dan voor de chefs-table waar je met 8 man plaatsneemt. En boven kun je ook SAAMenkomen in de een enorme wijnbar. De sfeer? Ongedwongen met persoonlijke aandacht en gastvrijheid. Reserveren doe je zo! Elke eerste dag van de maand gaat het reserveringssysteem open voor reserveringen voor de daaropvolgende maand. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 tot 22.00. Het doel is om later in het jaar de deuren eerder te openen (zei daar iemand lunch aan de Amstel?).

SAAM Restaurant