5 februari 2021, door Maartje

Capriole Café, Den Haag

5 februari 2021, door Maartje

Capriole Café, Den Haag

Toegegeven, een beetje (ok een beetje boel) verstopt, maar dan heb je ook wat. De Binckhorst van Den Haag (je weet wel, waar ook Mama Kelly  huishoudt) heeft nog een prachtig industrieel café, namelijk Capriole Café. Verstopt aan de Fokkerhaven, mét terras aan het water, kun je hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. Én Capriole Café heeft een serieuze koffiebar, met eigen koffiebranderij. Of eigenlijk is Café Capriole de huiskamer van het merk. Vers gebrande fair trade en biologische koffie - nee, niet alleen een simpele lungo, maar ook specialiteiten als dubbele espresso met roze pepers of amarena kers. Spannend of niet? Zin in wat sterkers? (Want ja, er zit altijd wel érgens een 5 in de klok…) Ga dan voor een koffie cocktail met amaretto of bijvoorbeeld een espresso gin-tonic met limoen.

 

Op het lunchmenu staan gerechten als artisjok sandwiches, broodje pastrami en fijne salades en ‘s avonds kun je kiezen uit een drie, vier of vijfgangengerecht – net zolang zitten als je wilt én met goede opties voor de vega(n)s. En leuke gerechten zeg: barbabietole arrosto, crème van topinamboer en leche de tigre. Yes, we moesten sommige ingrediënten zeker even googlen, maar he, dan leer je ook meteen wat.

Wat we al zeiden, het is ietsie uit de weg en een beetje verscholen, maar dan heb je dus wel een prachtplek waar je de hele dag voor van alles terecht kan. Gratis parkeren is dan weer geen probleem, fijn.

Capriole Café.