26 juli 2019, door Maartje

Let the games begin! City Challenge Amsterdam is aan (voor wie eens wat anders in Amsterdam wil doen)

26 juli 2019, door Maartje

Let the games begin! City Challenge Amsterdam is aan (voor wie eens wat anders in Amsterdam wil doen)

Die keer dat we uit moesten pakken voor de vrijgezelle van een vriendin, stuurden we het bruidje to be van het vroege ochtenduur tot ergens eind van de middag heel Amsterdam door, aan de hand van een interactieve speurtocht. Zelfs sloten we om een uurtje of 17 pas bij haar aan ;-). Een giller natuurlijk (overal waar ze kwam, en waar een nieuwe opdracht klaar lag, dacht ze dat we de hoek om zouden komen, wat dus niet het geval was), en een extra baan om in elkaar te flansen. Hadden we destijds maar geweten over City Challenge Amsterdam, een interactieve citygame die je in groepjes van 2 tot 4 personen spelen kunt. Dat is er ipad (en verder kun je het met oneindig veel mensen spelen!). Met stip het leukst dat je kunt doen tijdens een dagje Amsterdam.

City Challenge Amsterdam: de leukste city game

City Challenge Amsterdam: de leukste city game

Vooropgesteld: wij zijn fan. Megafan. Want waar we nog niet zo lang geleden echt heel erg enthousiast werden van de inmiddels bekende Escape Rooms, waren we én wel weer toe aan iets anders én vonden we het toch behoorlijk jammer dat de fun maar van korte duur is (zo goed zijn we). Bovendien zit je binnen. Zonde, zeker in een stad veel te mooi om binnen te blijven. Dus zijn we aan het city gamen geslagen. Een vriendin tipte ons, we lazen ons in, bekeken de tutorial, besloten dat dit helemaal ons pakkie an was en gingen naar de Dam in Amsterdam waar je de iPads die bij het spel horen op kunt halen. Vervolgens kies je voor een route van 2, 3 of 5 uur. Mits je het hele parcours in een ruk aflegt. Echter, een van de leukste dingen van de city game (naast dat je de stad, ook als het je eigen stad is, ineens op een hele andere manier ontdekt) is dat je er zo lang over kunt doen als je zelf wilt. Onderweg een terrasje pakken? Doe het. Een dutje in het park? Ja hoor. Als je maar om 22 uur weer op de Dam bent.

De andere reden waarom we zo enthousiast zijn (en inmiddels al een paar keer gespeeld hebben) is omdat de city game een echte allemansvriend is. Iedereen kan het, iedereen snapt het, en tot nu toe vond iedereen die we meesleepten het leuk. Je kunt het met een groep vrienden spelen (hallo écht leuke vrijgezelle), collega’s (eindelijk een teamuitje waarbij je niet de hele tijd op elkaar lip zit), familie (want die jaarlijkse familiedag zit er vast weer aan te komen) en, zo leerden we, kennen we ook mensen die City Challenge Amsterdam speelden tijdens een van de eerste dates! Slim vonden wij, want dan heb je zowel altijd iets om over te lullen, en je leert elkaar meteen supergoed kennen.

Spelen doe je in teams van 2 tot 4 spelers, en dan kun je zoveel groepen mee laten doen als je wil. Je gaat de strijd met elkaar aan door middel van punten en de ranking binnen het spel dat real life Amsterdam combineert met virtueel look-a-like Amsterdam. En dat is is bijzonder: City Challenge Amsterdam is écht anders dan al het andere doordat augmented- en virtual reality door elkaar lopen. Je holt letterlijk (NB de adempauzes, het moet wel leuk blijven) door heel Amsterdam om sommige challenges te volbrengen – dat valt bijna niet uit te leggen, dat moet je zelf beleven. De intentie is, in het kort, dat je de held van Amsterdam wordt. Een soort Eberhart van der Laan met superkrachten zeg maar. Zo ga je verschillende ‘problemen’ oplossen, zoals het onschadelijk maken van een bom, het oplossen van een moord, het herenigen van een liefdeskoppel dat elkaar verloren is. Kleine typische Amsterdamse problemen.

Zo ga je verschillende ‘problemen’ oplossen, zoals het onschadelijk maken van een bom, het oplossen van een moord, het herenigen van een liefdeskoppel dat elkaar verloren is. Kleine typische Amsterdamse problemen.

Hoe het allemaal kan en werkt, weten wij ook niet. Hoeft ook niet maar duidelijk is wel dat er gebruik gemaakt wordt van verschillende technieken zoals gps en objectherkenning. En dat dat als een dolle werkt, staat als een paal boven water! Zo goed zelfs, en de reacties zijn zo enthousiast (zoals je merkt) dat het bedrijf achter de city game ook bezig is met spelen in andere Nederlandse steden, zoals in Utrecht. Vinden we leuk.

Nu alvast de Amsterdamse variant spelen? Hier boek je en lees je de overige details: City Challenge Amsterdam