18 maart 2024, door Teun Tielen

Op creatieve retreat in Nederland en het buitenland met Cobo&Co

18 maart 2024, door Teun Tielen

Op creatieve retreat in Nederland en het buitenland met Cobo&Co

Yoga retreats kunnen heerlijk zijn, maar om tot rust te komen hoef je echt niet per se op een matje te gaan liggen. Soms werkt het júist goed om met je handen aan de slag te gaan. Voor creatieve retreats kun je terecht bij Cobo&Co.

Creatieve retreats

Creatieve retreats

Toen oprichter Heidi er in 2018 achter kwam dat het lastig bleek om een niet-geitenwollensokkerig alternatief voor een yogaweekend te vinden, besloot ze het heft in eigen handen te nemen. Inmiddels organiseert ze creatieve workshops, retreats en reizen. Met een neus voor speciale plekjes, passie voor slow travel, en talent voor het waarmaken van bijzondere ervaringen weet ze maar al te goed waar ze op moet letten. De retreats vinden plaats op knappe locaties, er is heerlijk eten (de craft van het koken wordt uit je handen genomen, die hebben het namelijk al druk genoeg), en veel aandacht voor het maakproces. De meeste retreats vinden plaats in Nederland en duren een weekend, af en toe opent het Creative Lab in Amsterdam haar deuren voor een 1-daagse workshop. Ook wordt er dit jaar voor het eerst naar India en Mexico gereisd, om daar te leren van lokale kunstenaars.

Natuurlijk verven

Natuurlijk verven

Nog even terug naar die creatieve weekend retreats, want dat is waar het allemaal begon. Tijdens deze meerdaagse workshops ligt de focus op het onder de knie krijgen van verschillende traditionele technieken zoals keramieken en edelsmeden, op een eigentijdse manier. Naast de retreats die op een specifieke techniek focussen organiseert Cobo&Co weekenden die draaien om het vinden en ontwikkelen van je eigen creatieve identiteit. Tussen de workshops door is er ruimte en tijd om je eigen ding te doen, te genieten van de omgeving of te socializen met de andere deelnemers. Aankomende zomer (20-23 augustus 2024) kun je in en rondom (de meeste workshops vinden plaats in de buitenlucht) de Oerboerderij in Twente leren hoe je zelf verschillende stoffen kunt verven met natuurlijke, plantaardige verfstoffen. Kun je niet wachten? Begin maar alvast met het opsparen van je avocadopitten en uienschillen…

Cobo&Co