Nederland, Amsterdam20 maart 2024, door Sascha Laks

Dit zijn de leukste bedrijfsuitjes van Nederland (vinden wij dan)

Nederland, Amsterdam, 20 maart 2024, door Sascha Laks

Dit zijn de leukste bedrijfsuitjes van Nederland (vinden wij dan)

Hard werken dat gebeurt heus wel. Maar dat extra beetje knallen op werk gebeurt pas echt als je er ook plezier in hebt. Daarom is de sfeer op de werkvloer mega belangrijk.  Maar... hoe doe je dat? Één van de antwoorden: bedrijfsuitjes/teamuitjes. En dan ook echt alleen de leuke he.

Het is even een klein karwei, dat plannen van een bedrijfsuitje. Een datum prikken is van nog het moeilijkst, en dan moet je ook nog die activiteit. Bij dat laatste komen wij in actie. Hier komt 'ie dan: een lijst met bedrijfsuitjes die hoe dan ook voor een leuke dag gaan zorgen.

Chocolatemakers tour

Chocolatemakers tour

Chocolade draagt bij aan geluk, toch? Daarom is het zo’n goed idee voor een bedrijfsuitje. Tijdens het (bedrijfs)uitje ga je langs bij de fabriek van Chocolatemakers. De locatie is lekker toegankelijk, want het ligt op nog geen vijftien minuten lopen van het station Amsterdam Sloterdijk. In de fabriek krijg je een rondleiding: van begin tot het einde laten ze zien hoe de chocolade van Chocolatemakers wordt gemaakt. Dit bedrijf kiest voor een duurzame aanpak, want de bonen worden per zeilboot aangeleverd (nul uitstoot!), en er zijn ook georganiseerde fietstochten waarmee de chocoladerepen door het hele land worden vervoerd. Naast dat je eerst de achtergrondinformatie krijgt over de werkideologie, zul je daarna meer te weten komen over het proces van het chocolade maken. Dit wordt gedaan door middel van het gebruik van de zintuigen: voelen, ruiken en proeven. En als we het dan toch over proeven hebben; aan het einde van de tour is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. En natuurlijk een chocoladeproeverij, want daar zijn we eigenlijk voor gekomen, nietwaar?

Chocolatemakers

Wijnproeverij Chateau

Wijnproeverij Chateau

Even het beeld schetsen: met het hele team op pad door Amsterdam. Je strijkt neer in een funky winebar,  en eindelijk tijd om even echt goed met je collega’s te kletsen, en dat ook nog eens met (elke keer een ander) glas wijn. Bij Chateau Amsterdam is het mogelijk om met een grote groep (of kleine kan natuurlijk ook) langs te komen om mee te doen aan de urban wine tasting. Tijdens deze tour ga je op zoek en ontdek je dan ook wel wat jouw favo wijn is.

De winetasting is 3o euro per persoon, en dan krijg je een tour en een proeverij van vijf glazen Chateau Amsterdam wijnen.

Wine Tasting Chateau Amsterdam

Rondleiding de Prael Brouwerij

Rondleiding de Prael Brouwerij

Geen zin in wijn? Een tasting met bier kan natuurlijk net zo goed. Net zo lekker, en net zo leuk. Bij Brouwerij de Prael kun je een rondleiding volgen, en daarbij worden af en toe ook wel wat bieren geproefd (hehe). Je kunt hier zien hoe ambachtelijk bier wordt gebrouwen. Daarnaast biedt de Prael werkgelegenheid aan aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hun slogan: de Prael gelooft in betekenisvol werk, en daarom zijn ze trots op iedereen die hun bier schenkt of drinkt.

Deze rondleiding is al te boeken vanaf 19,95 euro per persoon.

De Prael

Wilderlust

Wilderlust

Lekker even met de voeten in de aarde wroeten, de zon op je bol en de handen uit de mouwen. Weg uit dat kantoor, we gaan aan het echte werk beginnen. Bij Wilderlust kun je samen met je team een wildplukwandeling doen. Dit houdt in dat je samen met een gids door het Rembrandtpark of Flevopark loopt. Deze wandeling leert je over wat er om je heen groeit, zoals geneeskrachtige of eetbare planten, verschillende soorten bomen, bloemen, noten: noem maar op. Al met al een heel leerzame ervaring en dus lekker buiten. Big win. 

De wandeling kan tussen de twee en vijf uur duren, en na de wandeling staat er een lunch klaar, zodat je ook na het wandelen nog even ontspannen met je team kunt kletsen.

Wilderlust

Tapijt maken bij Tuftlab

Tapijt maken bij Tuftlab

Je eigen tapijt maken klinkt als een hele ingewikkelde opgave, maar bij Tuftlab leren ze je dat zo. In een workshop van 10:15 uur tot 16:00 uur krijg je de kneepjes van het tuftingproces aangeleerd. Wat is tufting precies? Het is een soort elektrisch pistool met wol erin. Dit gereedschap zorgt ervoor dat je een lekker fluffy kleed kunt maken, met funky kleuren en gekke patronen.

Tijdens de workshop leer je omgaan met het elektrische pistool, je eigen ontwerp te ‘tuften’, en daarna zul je je ontwerp kunnen afhechten zodat het een mooi eindproduct wordt.

Tuftlab

(nacht)boswandeling met een boswachter

(nacht)boswandeling met een boswachter

Nog nooit heeft iemand gezegd dat ze níet van de natuur houden. Dussss… hup, met het hele team de deur uit en richting het bos. Met de boswachter, dus extra leuk. Met verschillende soorten wandelroutes heeft dagjeindenatuur.nl genoeg aanbod voor iedereen. Heb je meer zin om dieren te spotten, of ben je juist op zoek naar wat flora? De mogelijkheden zijn eindeloos. Een echte aanrader om dit te gaan doen, want even een frisse neus halen. En misschien brengt die frisse natuur wel weer nieuwe ideeën die later op de werkvloer nog kunnen worden gebruikt. Wie weet.

Boek je boswandeling hier

Drag queen bingo

Drag queen bingo

Lachen, gieren, brullen én gillen bij the Queen’s Head in Amsterdam. Elke dinsdag is er een Drag Queen Bingo in dit café. Hier wil je heen als je echt even zin hebt om je collega’s eens even uit die formele setting te zien. De Drag Queens maken het oer Hollandse spelletje (laten we eerlijk zijn, we worden niet direct warm van een potje bingo) een feest om te spelen. Er zal ook geen seconde zijn waarin het saai zal zijn. En dus ook geen seconde zonder big smile op je gezicht te hebben.

De Drag Queen Bingo 

Karaoke bar (duke of tokyo)

Karaoke bar (duke of tokyo)

Een echte ijsbreker meot toch wel karaoke zijn. Rennen naar de Karaoke bar Duke of Tokyo dan! Lekker dansen en de longen uit je lijf zingen. Het is niet niks om jezelf helemaal bloot te leggen, maar een grote kans dat je een onwijs leuke avond zal hebben en daarbij ook nog eens naar huis gaan met een verbeterde teamsfeer. Als je denkt, nou ik hoef mezelf niet voor iedereen op een podium te begeven, dan heeft Duke of Tokyo daar ook een prima oplossing voor. Je kunt hier namelijk je eigen privé kamer boeken, waardoor het gelijk een stuk relaxter gaat worden. Alleen je collega’s als pottenkijkers, dan vet best mee.

Meer over Duke of Tokyo

concert/festival (Vrienden van Amstel)

concert/festival (Vrienden van Amstel)

Het is een langetermijnplanning, maar dan heb je ook echt een banger van een teamuitje. Grote kans dat het hele team je om de hals vliegt als je de activiteit onthult. Hoe leuk is het om met je collega’s een hele dag lang te springen en te dansen? Laten we het zo zeggen, je leert iemand pas echt goed kennen als je samen naar een festival gaat. Vinden wij dan.

Als we dan toch een suggestie mogen doen (gingen we toch wel doen), ga dan naar Vrienden van Amstel Live. Iedereen die hier naartoe gaat, zal de hele avond mee deinen en mee lallen met de o zo bekende nummers. Alleen maar good vibes hier.

streetfoodtour

streetfoodtour

Een streetfoodtour is een leuke, maar zeker ook smakelijke manier om buiten werktijd met je collega’s te kletsen, en om lekker te eten. Handig ook, want als de werkgerelateerde gesprekken even spaak lopen, kun je altijd nog praten over de nieuwe gerechten die tijdens de streetfoodtour aan bod komen. En zo gaat het balletje rollen, want uiteindelijk komen de anekdotes heus op tafel.

Koester Je Oester oesterwandeling

Friese Food Tour in Leeuwarden

Walking Dinner (in meer dan 50 steden)

Bijl smeden - smederij atelier Alkmaar

Bijl smeden - smederij atelier Alkmaar

Het is een gokje, maar de kans is groot dat dit iets is dat nog niemand heeft gedaan. Primeurtje! In Alkmaar biedt de Smederij een workshop smeden en vormgeven aan. Binnen één dag leer je de fijne kneepjes van het vak, en maak je eigen mes, bijl of vikingmes. En het eindproduct neem je meteen mee naar huis. Leuk als aandenken en leuk om thuis te laten zien hoe crea bea je bent geweest. Bij Smederij Atelier Alkmaar kun je een halve dag of zelfs de hele dag vertoeven. Echt een uniek teamuitje vinden we deze.

Smederij Atelier Alkmaar