19 november 2017, door Maartje

Coffeebar Mok Amsterdam (Noord)

19 november 2017, door Maartje

Coffeebar Mok Amsterdam (Noord)

Amsterdam Noord heeft er een fraaie nieuwe huiskamer for all bij: Coffeebar Mok aan het Gedempte Hamerkanaal, wat weer bij restaurant Stork in the hood is. Op een industrieterrein, inderdaad, en dat betekent lekker veel ruimte. Aan het water inderdaad, en dat beloofd weer moois voor de zomer. Coffeebar Mok is een fraaie én flinke verzameling van tientallen tafels, vintage granny-style banken, hier en daar een hangstoel en een ook knappe, goed gevulde kinderhoek (meer kids? Check Bartje, de junior sectie van Barts Boekje).

Barts Boekje - cofeebar mok amsterdam

Achter de bar staat een Amsterdamse met Turkse roots, wat ook uit het menu blijkt: voor het ontbijt zijn er eipannetje met sufuk (knoflookvlees) en Turks brood, voor de lunch bijvoorbeeld ed linzensoep van haar moeder, ook met Turks brood.

Mocht je nog steeds denken dat Coffeebar Mok Amsterdam in een uithoek te vinden is: think again. We noemden al Stork, de pionier in de buurt, maar ook de mannen van brouwerij Oedipus zitten om de hoek en niet veel verder vind het Skate Café en onze topfavoriet van 2017 (maar echt): Coba Taqueria. Daar dan.

Gedempt Hamerkanaal 75, Amsterdam