Nederland, Amsterdam31 juli 2022, door Maartje

Lekkere Mexican food bij Restaurant Coba in Amsterdam Noord

Nederland, Amsterdam, 31 juli 2022, door Maartje

Lekkere Mexican food bij Restaurant Coba in Amsterdam Noord

Jaaahaaaaa. Lord knows that we love good Mexican food en Hij is ons gunstig gestemd: in Amsterdam Noord, een straatje achter de Aambeeldstraat waar je niet 1, 2 maar 3 (zomer)favorieten vind, namelijk Hotel de Goudfazant (dé klassieker waar het eigenlijk nooit mis gaat), Hangar (het meest aantrekkelijke stadstrand van de stad, helaas is het met de bediening iets minder jevanhet gesteld. Behoorlijk slecht zelfs) en FC Hyena, opende Restaurant Coba. Een taqueria is het. En taqueria Coba, of Coba Taqueria, is een blijvertje, zoveel is zeker.

 

 

Coba Taqueria

Coba Taqueria

De voormalige garage op de hoek van de Schaafstraat (een paar deuren verder zit Skatecafé, dikke – voordelige – pret, absoluut ook voor niet-skaters) in Amsterdam Noord, een meer dan prima stukje trappen vanaf Amsterdam CS (pondje over naar rechts). Daar dus, daar opende Coba Taqueria. De loods waarin het Mexicaanse restaurant – gerund door twee ras-Amsterdammers – huist werd kleurrijk en met veel smaak verbouwd tot een net-echt-in-Mexico taqueria met uiteraard een fikse ruige Amsterdams-Noord schwung. Want we zijn wel in het Brooklyn van de Lage Landen. Lange bar, gezellige zitje, lekker ruim opgezet want niemand zit graag bij de buren op schoot en een open keuken achter glas waar je voor je gevoel bijna in zit. Of in elk geval ingetrokken wordt.

Verwacht overheerlijk spicy food en frisse drankjes (eindelijk een Amsterdams adres met goede watermeloensap zoals je ‘m op Bali drinkt, en in Mexico uiteraard, niet zo’n slap melig aftreksel) en sluitingstijden naar goeddunken van de eigenaren. O, en sprinkhanen, die kun je er ook eten. We love. Alles. Van maandag tot en met woensdag zijn ze gesloten, van donderdag tot en met zondag is het bal. Even reserveren (een belletje, maar via Facebook kan ook) is handig: er zijn niet heel veel plekken en de luitjes van Coba, stellen je niet graag bij de deur teleur.

Restaurant Coba Taqueria