22 april 2020, door bloemelaarman

Op staycation in eigen stad, het kan bij Conscious Hotels Westerpark Amsterdam

22 april 2020, door bloemelaarman

Op staycation in eigen stad, het kan bij Conscious Hotels Westerpark Amsterdam

De term 'de muren op je af voelen komen' is nooit eerder zo van toepassing en relevant geweest. Wel eens gehoord van 'reversed heimwee'? Niet heimwee naar huis, maar naar even weggaan, vakantie vieren, juist alles behalve thuis zijn. Was er maar zoiets als een oplossing, een antwoord waarmee we het dichtstbij een vakantie in de buurt kunnen komen. Even een ontsnapping, wegglippen... Mag het, please, heel even maar? Dan maken we er gewoon een coronacation in eigen stad van? Het kan! In de groene oase van Amsterdam, welke de naam Westerpark kreeg, ligt Conscious Hotels Westerpark. De vriendelijke en duurzame hotelketen is op het moment loaded aan een aantal acties, waarmee jij je hoofd helder kunt houden. En dat kunnen we vast wel gebruiken. Coronacation*, het kan en je doet het zo:

*let wel: we promoten in geen geval het door reizen door het land zolang dit door de overheid wordt afgeraden. Kun je op de fiets springen? Doe het. De trein? Blijf lekker in de buurt van je eigen huis.

 

 

Workspace

Workspace

Wonen in de stad betekent negen van de tien keer samenwonen op niet al te veel vierkante meters (help!). Ruimte delen met huisgenoten, een partner en/ of kinderen, alle scenario’s kunnen hier en daar voor de ongevraagde (en sorry but not sorry, soms niet welkome) aandacht zorgen. Me-time, self care, het ontwikkeld zich uiteindelijk altijd in een vorm van ‘we-time of us-care‘. En dan is het zo gek nog niet zo nu en dan even naar wat tijd zonder stoorzenders te verlangen. Rust pakken of juist, full focus, ongestoord aan het werk gaan. Gelukkig is er een easy way out: boek een aantal (of een heleboel) uurtjes Workspace. Je hebt hier zeven dagen per week de kans om een eigen hotelkamer te boeken inclusief koffie en thee. Je koppelt jezelf (ha niet letterlijk jezelf, maar je snapt: laptop, de telefoon, dat gebeuren) aan de WiFi en je kunt van half negen tot half tien ‘s avonds al je werk weer op een rijtje zetten. Breng wel je eigen bammetje mee want de keuken is, om obvious reasons, nog niet volledig up and running. 

Conscious hotels

Nachtje slapen

Nachtje slapen

Dagen werden weken, weken werden… Met het aantal binnen blijf uren waar we nu op zitten kunnen we onze huizen wel uittekenen, blind na vertellen en dromen we over niets meer dan dingen die binnen dezelfde muren afspelen. Hoog tijd om jezelf een nachtje weg te geven in eigen stad. Zo heb je toch een gevoel van een weekendje weg maar, ehh, dan anders, zullen we maar zeggen. Als we het dan toch over me-time en self-care hebben, doe dan eens gek en probeer het eens uit. Laten we wel wezen: staycationing is an influencers thing, non? 

Bij Conscious Hotel Westerpark kun je zo’n staycation laagdrempelig uitproberen voor 50 euro a night. Inchecken doe je op gepaste afstand en je duikt zo je eigen kamer en hup dat bed in. Toe maar, boeken doe je met de toepasselijke hashtag: #consciousdeal. Dat is precies wat het is, een prima goede deal.

Conscious Hotel Westerpark

Bar Kantoor: Take-away

Bar Kantoor: Take-away

Zoals we al vertelden, en je hoogstwaarschijnlijk al wel wist: de keuken van het hotel is nog niet volledig up and running. Gelukkig kun je nog altijd, om in staycation sferen te blijven, bij Bar Kantoor terecht voor een heerlijk drie gangendiner. Dat is fijn want zo hoef je, tijdens de welverdiende staycation, gelukkig geen keukenprins(es) uit te hangen. Chef RJ (Robert-Jan) heeft een menu samengesteld waaruit je per persoon een voor-, hoofd- en nagerecht mag kiezen. Denk aan een bisque van schaal- en schelpdieren met kabeljauw, citroenmousseline en zeekraal of een ceviche van zalm met avocado, rabarber en jalapeño peper. Toe een citroen cheesecake of zo’n smeuïge mouilleux aux chocolat, in simpelere woorden: een machtig lekker chocoladetaartje met heerlijke gesmolten chocolade in het midden. Via een stappenplan op papier, of een how-to video voor de ware luiaards onder ons, leg je er thuis met tien minuutjes werk de laatste hand aan. How about makkelijk punten scoren. Ook makkelijk: bestellen, dat doe je via deze weg.

Bar Kantoor

Sticky Fingers

Sticky Fingers

Last but nog least, we mogen het beste paard van de stal natuurlijk niet vergeten, maak een stop bij hetgeen wat Sticky Fingers heet. Deze koffiebar, welke ook bij de Conscious-familie hoort, is open voor jouw 11-uurtje met een heerlijk bakkie pleur en wat zoets ernaast. Sticky vind je op de Amstelveenseweg. En wel op nummer vijf om precies te zijn. Niet te missen.

Sticky Fingers