Nederland30 maart 2020, door Maartje

Sweets Hotel Amsterdam: slapen in brugwachtershuisjes

Nederland, 30 maart 2020, door Maartje

Sweets Hotel Amsterdam: slapen in brugwachtershuisjes

De plannen om de iconische maar stuk voor stuk verschillende Amsterdamse brugwachtershuisjes in een hotelconcept te gieten, lagen er al jaren. Toen we er voor het eerst over hoorde, lag het idee bij de mensen achter het (inmiddels al even iconische) Lloyd Hotel. En ze zijn écht leuk! Hotelkamers in Amsterdamse brugwachtershuisjes verspreid door de stad. Hoe. Leuk. Is. Dat. On a sweet note: het hotel is vandaag de dag open en neemt nog reserveringen op. Even weg uit huis en jezelf omringen met hetgeen wat je nog niet binnenstebuiten kent (wél in quarantaine, obviously) dan moet je hier aankloppen. Een betere plek in Amsterdam dan hier heb je bijna niet, om je zelf af te zonderen van de buitenwereld en binnen te blijven dan. Zit je wel in zo'n uniek burgwachtershuisje!

 

 

SWEETS hotel

SWEETS hotel

Lloyd hotel in Amsterdam sloeg de handen ineen met Space&Matter (die o.a. de master sinds acht De Ceuvel zijn) en projectontwikkelaar Grayfield. SWEETS hotel is de naam van het concept en SWEETS hotel Amsterdam geeft nieuw leven aan de huisjes aan de Amsterdamse wateren. Er zijn achtentwintig unieke brugwachtershuisjes verspreid over de stad die samen een hotel vormen. Uniek, non? En innovatief. 28 huisjes verspreid over de maar liefst 1200 bruggen (!) van Amsterdam met het oudste huisje dat dateert uit 1673. Vinden we leuke info. Of lees hier meer over een van de brugwachtershuisjes op de Buiksloterdraaibrug, waar we zelf mochten ervaren hoe lekker dat slaapt… Gebruikt worden de huisjes echter allang niet meer: nadat de bediening gecentraliseerd werd, verloren de huisjes hun oorspronkelijke bestemming. En nu krijgen ze dus (een aantal van hen) een nieuwe bestemming. Het exterieur blijft behouden – uiteraard en terecht – maar binnen zijn/ worden de huisjes allemaal voorzien van een modern en comfortabele jas.

Of je nog terecht kunt? Ja! Dat kan. Alle 27 brugwachtershuisjes zijn hartstikke open en hier verwelkomen ze je maar al te graag. SWEETS hotel is een initiatief en co-creatie van de Amsterdamse architecten Space&Matter (o.a. bekend van De Ceuvel, een ecologische, creatieve en sociale hub); projectontwikkelaar Grayfield.

SWEETS hotel Amsterdam