4 mei 2017, door Maartje

Crazywise Screening @ Pllek Amsterdam

4 mei 2017, door Maartje

Crazywise Screening @ Pllek Amsterdam

Pllek blijft toch wel een van Amsterdams favorietjes. Steevast staat ‘ie op de lijst met tips voor vrienden die overkomen vanuit het buitenland. Omdat het, met de ligging op de NDSM en met uitzicht over het IJ, weer een heel ander stukje Amsterdam laat zien. Ruiger, chiller, vrijer. Dat pllek niet alleen leuk is voor een chille zonnige dag aan het water of een avond lekker eten is je vast al wel bekend. Ze hebben er (onder andere) ook yoga op de zondagochtend, dansen op de vrijdagavond en zo nu en dan live muziek van allerlei tempo’s en culturen op de donderdagavond of zondagmiddag.

Barts-Boekje-crazywise pllek

Waar we ook altijd fan van zijn, zijn de zomerse buitenbiosavonden. Dit heeft het heerlijke retro-gevoel van de drive-in cinema’s van de fif/sixties. Lekker met je date (of dat nu je liefdesdate of je vriendschapsdate is) neerstrijken op een stoeltje, dekentje er overheen en wegzwijmelen maar. Goed nieuws voor degenen die hier ook zo fan van zijn, ze komen er weer aan hoor. Vanaf juni, dus even geduld nog.

Barts-Boekje-pllek

Liefhebbers van het grote scherm kunnen op 11 mei al wel terecht voor een avondje docu kijken bij pllek. Ja docu is wat serieuzer dan de meeste films, maar als je van wereldse culturen houdt en geïnteresseerd in (mentale) gezondheid is dit een aanrader. Stichting Sinchi, die zich inzet voor het behoud van indigenous cultuur, organiseert een screening van de documentaire Crazywise. Hierin worden psychologische crisissen (of crises, mag beide zo vonden we net uit) uitgelicht vanuit een Westerse medische hoek en vanuit inheemse wijsheden. Het geeft een inzicht dat een crisis kan leiden tot een positieve levensveranderende ervaring in plaats van te worden bestempeld als ziekte. Rondom de docu wordt op de avond met deskundigen verder ingegaan op het onderwerp. En ongecompliceerd napraten met een biertje kan natuurlijk ook.

Crazywise Screening @ Pllek Amsterdam: Crazywise Screening & Knowledge Café, 11 mei 2017 19.00-22.00, Pllek. Meer over Crazywise vind je hier en info over de screening hier.