3 mei 2023, door Tessel Horsting

De beste natuurlijke faketan en zonnebrand vind je hier!

3 mei 2023, door Tessel Horsting

De beste natuurlijke faketan en zonnebrand vind je hier!

Het lente seizoen is nu officieel begonnen en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Niet alleen de bloemetjes worden buiten gezet, we kunnen er zelf ook aardig wat van. De terrassen zijn al meteen volgeladen, groot gelijk. Hier en daar poppen de eerste tekenen van de lente al op; de dagen worden langer en de vogeltjes beginnen te fluiten. Voor ons absoluut het favoriete seizoen en als echte Nederlanders pakken we graag elke mogelijke zonnestraal mee. Dat lentezonnetje is heerlijk als je uit de wind zit, maar onze bleke winterhuid is binnen no-time verbrand door de schadelijke UVA en UVB stralen. We hebben de allerfijnste, natuurlijke zonnebrand en zelfbruiners voor je op een rijtje gezet, zodat jij straks beschermd van de zon kunt genieten.

smeren, smeren en nog eens smeren

smeren, smeren en nog eens smeren

Ben je een echte zon liefhebber, dan is het ontzettend belangrijk je huid goed te beschermen met minimaal SPF30. Dat klinkt veel, maar eigenlijk beschermt alles onder de 30 niet echt. Veel zonnebrandcrèmes bevatten chemisch spul waar onze huid niet blij van wordt, daarom gaan we liever voor natuurlijke varianten. Onze vrienden van Nourished hebben een breed aanbod van natuurlijke zonnebrandcrèmes van de merken Little Urchin Witlof Skincare en Naïf (we mogen stiekem al verklappen dat ze binnenkort hun eigen zonnebrand lanceren).

Onze favoriet

Onze favoriet

Onze grote favoriet is de SPF50 stick van Little Urhcin. Je gooit ’em in je tas en werkt de hele dag dat neusje van je bij, want die is maar al te goed in verbranden. Little Urchin is opgericht door een Australische vader die een natuurlijke zonnebrand wilde ontwikkelen voor de gevoelige huid van zijn dochter. Dus voor degenen onder ons met een gevoelige huid, is dit een dikke aanrader! Extra pluspuntje is dat deze zonnebrand ook Reef Safe is en dus geen schade aanricht aan de natuur. Terras op en smeren maar!

Fake it till you make it

Fake it till you make it

Heb je geen tijd om uren in de zon te zitten, omdat je bijvoorbeeld een full-time kantoorbaan hebt, of probeer je de zon te vermijden omdat je last hebt van pigmentvlekken of andere schade aan je huid door de zon? Maar wil je wel die mooie zongebruinde gloed? Well, dan hebben we goed nieuws voor je: zelfbruiner wordt je nieuwe beste vriend! En nee, wij zijn ook geen fan van al die chemische zooi die je op je smeert om een bruine gloed te krijgen. Gelukkig hoeft dat ook niet, tegenwoordig zijn er namelijk een aantal natuurlijke zelfbruiners te krijgen, en dát vinden we wel interessant. Eco Tan en Three Warriors zijn Australische merken die natuurlijke tanning producten produceren. Beide merken verkopen zelfbruiners voor gezicht en lichaam, scrubs en tanning handschoenen. Onze favoriet wilde je weten? Dat mag de Face Tan Water zijn, dit is een toner met huidverbeterende eigenschappen die tegelijkertijd je huid een mooie, subtiele, gebruinde gloed geeft. Dat maakt het een win-win situatie toch? Naast het feit dat een zelfbruiner heel handig is om snel een zongebruinde gloed te creëren, is het ook een stuk gezonder voor je huid. Van die uren dat we in de zon liggen te baden wordt onze huid helaas niet mooier (wel bruiner). Dus zoals dat voor alles geldt: balance is key!

Meer weten?

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over natuurlijke zonnebrand en zelfbruiners? Weet je niet waar je moet beginnen? Dan kun je aankloppen bij de meiden van Nourished. Ze helpen je graag en geven persoonlijk advies. Stuur ze een berichtje op Instagram, contact ze via de webchat of e-mail. Wij rekenen ondertussen ons mandje af en zijn he-le-maal ready voor die zonnestralen, kom maar op!