Nederland15 maart 2023, door Tessel Horsting

De zon is terug: dit is waarom Vitamine D zo belangrijk voor je is (en zo neem je het op)

Nederland, 15 maart 2023, door Tessel Horsting

De zon is terug: dit is waarom Vitamine D zo belangrijk voor je is (en zo neem je het op)

Het voorjaar staat voor de deur: de dagen worden langer, de vogeltjes beginnen hier en daar te fluiten en ook de gemoedstoestand gaat erop vooruit. De tijd van het jaar om meer naar buiten te gaan en zoveel mogelijk vitamine D tot ons te nemen, breekt langzaam maar zeker weer aan. Wat kunnen we toch genieten van die warme zonnestralen op ons koppie. Naast dat we het heerlijk vinden, is vitamine D ook hartstikke belangrijk. Waarom dat zo belangrijk is en hoe je lichaam dit het beste opneemt leggen we graag even aan je uit.

Het belang van vitamine D

Het belang van vitamine D

Vitamine D werkt als een soort hormoon voor ons lichaam en heeft ontzettend veel voordelen voor ons als mens wanneer je er genoeg van in je bloed hebt. We horen je al denken: ‘welke voordelen zijn dit dan precies’? Komen ze: voldoende vitamine D zorgt ervoor dat je botten sterker worden, het risico op diabetes wordt verlaagd, je hartgezondheid verbetert, symptomen van depressie verminderen en je spierkracht wordt vergroot. Die zonnestralen zijn niet alleen heel fijn, maar hebben dus ook daadwerkelijk een hele belangrijke functie voor de gezondheid van ons lichaam. Dus hup, naar buiten als die zonnestralen tevoorschijn komen.

Hoe neem je vitamine D op?

Hoe neem je vitamine D op?

Dat vitamine D essentieel is voor een goede lichamelijke, maar ook mentale gezondheid, is duidelijk. Maar dan: hoe neem je vitamine D eigenlijk het beste op? En hoeveel zonnestralen heb je nodig om voldoende vitamine D tot je te nemen? Wij als mensen nemen vitamine D het beste op via onze ogen en huid. Daarom is het ontzettend belangrijk om niet altijd je zonnebril op te doen. En nee, je hoeft niet direct in het zonlicht te kijken, dat zouden we natuurlijk niemand aanraden. Een andere manier om vitamine D op te nemen is door 15 tot 25 minuten per dag met ontblote onderarmen in de zon te zitten. Het hangt een beetje van je huidtype af hoe lang je op deze manier in de zon kunt zitten. Ga dus vooral veel naar buiten en pak die zonnestralen, je body & mind zullen je dankbaar zijn.

Blijven smeren

Blijven smeren

Die zonnestralen pakken doe je natuurlijk wel alleen met een goede laag zonnebrandcrème op je huid, want we moeten onze huid elke dag beschermen tegen schadelijke UVA en UVB stralen. Ons advies: eerst een kwartier tot 25 minuten zonder zonnebrand in de zon en daarna lekker smeren. Smeer op zijn minst factor 30 en vergeet niet de kleine plekjes als je oren, nek en dat randje bij je oksels. Echte boosdoeners kunnen dat zijn namelijk. Ben je opzoek naar een natuurlijke zonnebrandcrème dan heeft Nourished een aantal hele fijne opties. Deze natuurlijke zonnebrand is geschikt voor de meeste gevoelige kinderhuidjes en kan door het hele gezin gebruikt worden, handig als je met z’n allen op pad bent en je niet 4 verschillende tubes mee hoeft te nemen. Ingesmeerd en wel kun jij nu veilig je gewenste dosis vitamine D binnen slepen. Draag je make-up en wil je toch ook je huid beschermen? Dan moet je ook daarvoor bij Nourished zijn: foundations en lippenbalsems met SPF in de collectie. Do we need to say more?

Met deze tips ben jij straks helemaal klaar voor dat vrolijke en vooral gezellige lenteseizoen. Laat die zonovergoten terras- en stranddagen maar komen, je weet nu hoe je je moet beschermen én je hebt een goed excuus om het terras op te gaan. Wil je natuurlijke zonbescherming aanschaffen en heb je hier een vraag over? Dan kun je de meiden van Nourished altijd een vraag sturen via hun Instagram, webchat of e-mail. Ze staan voor je klaar met een persoonlijk advies en wij vinden dit altijd superfijn.