Nederland3 april 2020, door Imara Milatz

De Virtual Shopping Mall van Coda – het mooiste beauty spul, veelal van kleine retailers

Nederland, 3 april 2020, door Imara Milatz

De Virtual Shopping Mall van Coda – het mooiste beauty spul, veelal van kleine retailers

Coda rocks! Dat vinden we al sinds de winkel in Amsterdam open ging, we vertelden er een aantal maanden terug over. Basically is het de eerste betaalbare én prachtige drogisterij-cosmetica-shop van het land. En nu? Nu willen we alles hebben! Dikke vette pech voor onze leeglopende voorraad smeersels, poeders en sprays. Niets van waar natuurlijk, want ook daar werd iets op bedacht: de ‘virtual shopping mall’ met al het mooiste, fijnste en voordeligste beauty spul, van veelal kleine retailers. Danku Coda.

My Virtual Shopping Mall

My Virtual Shopping Mall

Support Your Locals, maar dan niet met streekproducten. Nee-nee, niet voor de innerlijke mens, maar een box met lekkers voor op je gezicht, in je haar en op je lijf. De boodschappen- nee beautybox van Coda is goedgevuld met de allerhandigste Lockdown essentials. Benodigdheden zoals vitamines, wc-papier, handsanitizers, zeep en meer.

Barbara, de onderneemster die ze is, begon haar klanten te missen. Een ‘oplossing’ werd bedacht, et voilà: een nieuw virtual shoppingconcept dat zo dicht mogelijk bij écht winkelen in de buurt komt: virtual shoppen via FaceTime of Whatsapp video bellen. Dat is best wel een hele leuke oplossing, aangezien je als klant een rondje door de winkel maakt, de producten van dicht bij bewondert en naar persoonlijk advies kan vragen (advies welke je in de winkel altijd al zo goed krijgt. De vaste Coda klanten snappen ons). En dan is het écht net alsof je even aan het winkelen bent. Ervan uitgaande dat (start-up) CODA niet de enige winkel zonder online shop en met behoefte aan klanten is, heeft het CODA-team een nieuw Instagramplatform gecreëerd voor alle Nederlandse retailers die in hetzelfde schuitje zitten. En dat is te lief, vinden wij. Zo een mooi platform en niet alleen aan je eigen hachje denken. Dus again, Coda you rockt de pan uit, BIG time!

Mee doen?

Mee doen?

Hallo daar, kleine ondernemer, you in? Om aan te sluiten aan het initiatief  hoef je alleen een post met  de volgende tekst op insta te plaatsen: *openingstijden* (er moet iemand fysiek in de winkel aanwezig zijn), telefoonnummer(s) en de hashtag #myvirtualshopnl. Het CODA-team zorgt er vervolgens persoonlijk voor dat deelnemers ook zichtbaar worden in het Instagram-account. Deelname is kosteloos (top), ook toegankelijk voor minder tech savvy-ondernemers (we feel ya) en is er puur op gericht om elkaar in deze moeilijke tijd te versterken (hulde!). Whoops, we voelen al een nieuwe shop aanval opkomen…

Coda