Nederland, Nijmegen28 januari 2022, door Marcelle Broshuis

Ontdekt! Het knappe Down Town in Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 28 januari 2022, door Marcelle Broshuis

Ontdekt! Het knappe Down Town in Nijmegen

Ja hoor! Er is weer een knappe zaak ontdekt en wel in het centrum van het immer bourgondische Nijmegen: Down Town.
Dit knusse restaurant huist in een prachtig 16e-eeuws pand aan de historische Kannenmarkt, direct achter de Grote Markt. Je kunt hier terecht voor ontbijt, brunch, een taartje of koffie. Een prima plek voor zowel de vroege vogels als de uitslapers onder ons, want heb je moeite om op tijd je warme nest uit te komen, dan is er geen paniek. Ze serveren hier de hele dag door ontbijt en brunch. Wel zo fijn! Zo hoef je nooit je ontbijt te missen.. Denk aan banana bread met Griekse yoghurt en vers fruit of een avocadotoast met feta en een gepocheerd ei. En natuurlijk is er voor vegan foodies ook genoeg lekkers op de kaart te vinden. Alle gerechten komen uit eigen keuken en er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale leveranciers.

Down Town

Down Town

Down Town staat niet alleen bekend om hun all day breakfast. Ze schenken namelijk ook heerlijke koffie van eigen label. Men neme de beste single koffieboon uit Peru die je vervolgens naar eigen smaak brandt en voilà: koffielabel DISTRICKT is geboren. En wil je thuis net zo’n lekker bakkie troost kunnen drinken? Neem dan een zakje koffie mee naar huis of regel een koffietraining die je via Down Town kunt boeken.

Door alle veren over het eten en drinken zou je bijna de inrichting vergeten. Gebeurt niet hoor. Want er valt genoeg te vertellen over het gezellige interieur in deze zaak. De eigenaren (die we al van Bairro Alto kennen, één deur verder) hebben zich laten inspireren door steden als klassiek Parijs en edgy New York. En dat zorgt voor houten stoelen, marmeren tafels, zachte (nep)schapenvachten en heul veul planten. Op de grote kussens in de vensterbanken kun je leunend tegen de grote ramen wegdromen met je bak koffie. Muren, plafond en houten vloer zijn allemaal in het wit gestoken, dus het blijft strak en rustig, ook al zijn alle tafeltjes vrijwel doorlopend bezet (logisch).

Ook bij mooi weer is het hier goed toeven. Op het terras kun je je settelen op één van de houten stoelen met groene of rode gevlochten zitting waardoor je je direct in Parijse sferen waant. Beter wordt het niet. Je kunt niet vooraf reserveren bij Down Town, maar wel je aan de deur op een wachtrij laten zetten. Laat je niet afschrikken als het vol zit, want een bezoek aan deze zaak is het wachten meer dan waard.