7 oktober 2017, door Maartje

Dr. Pieper Amsterdam

7 oktober 2017, door Maartje

Dr. Pieper Amsterdam

Het is en blijft een feit dat friet bakken een vak is. En het verschil, dat proeven we. Of zoals het persbericht geschreven voor de opening van Dr. Pieper het verwoord: "Over friet maak je geen grappen. Punt."

Afijn, de man achter Dr. Pieper, vanaf 14 oktober officieel open aan de Amsterdamse Kinkerstraat (eerder aanwaaien mag, maar de openingstijden zijn tot de 14e, want testfase, onzeker - so you know) neemt zijn friet uitermate serieus. Blijkt ook uit dat eerder al genoemde persbericht. In dat schrijven een uitgebreide uiteenzetting met een ene Dr. Pieper die van het maken/ bakken/ fabriceren van gezonde friet zijn levensdoel heeft gemaakt. Daar werden heel (heel!) wat meer woorden aan vuil gemaakt maar dat - het bestaan van een anonieme friet-goeroe - is het verhaal dat de mensen achter Dr. Pieper willen verkondiging.

Barts-Boekje- Dr Pieper

Mag van ons, al kan kan een dergelijk sprookje/ epistel ons eerlijk gezegd niet zo gek veel bommen. Wat gaan eten!? Dat is de vraag van vandaag. Friet dus. Herstel: culinair hoogstaande friet, aldus het persbericht. Al blijft het natuurlijk friet: langwerpige stukken aardappel. Maar die jongens dan wel opperbest en origineel bereid. Van de beste ingrediënten. op het menu:

Barts-Boekje- Dr Pieper Amsterdam 1

Ambachtelijke handgesneden friet met huisgemaakte sausen zoals truffel mayonaise, peppadew basilicum mayonaise en vegan mayonaise. Maar ook handgemaakte verse kroketten met bijzondere vullingen zoals muntpaprika chipotle met tomaat limoen salsa, een vegan curry linzen kroket met een Indiase raita of een Old Amsterdam mosterdzaad kroket met Amsterdams zuur. Voor op je friet kun je bijvoorbeeld kiezen uit sweet pulled chicken of Indonesische runderstoof. Meer? Ja: in de toekomst zal er ook à la minute vers nitro oxygen ijs verkrijgbaar zijn. Dr. Pieper