21 juli 2019, door Maartje

Hallo-hey Droombestemming! Hallo hotel SALT of Palmar Mauritius!

21 juli 2019, door Maartje

Hallo-hey Droombestemming! Hallo hotel SALT of Palmar Mauritius!

Met beetje wegdromen op zijn tijd is helemaal niks mis - immers, een mens moet iets te wensen hebben. Als je gaat dagdromen, of stel, je hebt nog ergens een kleine bonusvakantie tegoed en je kunt daadwerkelijk wat gaan plannen, zet dan al je pijlen op het beeldschone eiland Mauritius. Het eiland in de Indische Oceaan, bestaande uit verschillende eilanden ten oosten van Afrika, wordt namelijk met het jaar aantrekkelijker, zeker nu het eerste duurzame (en stunning!) hotel van Mauritius er zijn felgekleurde deuren open: hallo-hey hotel SALT of Palmar Mauritius!

hotel SALT of Palmar Mauritius

hotel SALT of Palmar Mauritius

Als er één ding opvalt aan het fonkelnieuwe hotel SALT of Palmar in Mauritius is dat het, euh, een nogal kleurrijk exemplaar is. Daar hoef je niet goed voor te kijken overigens: je kunt niet om de het bal van primaire kleuren heen. Al is het knapste van het hele verhaal, dat het nergens schreeuwerig, ordinair of te veel wordt. Het tegenovergestelde eerder: vanaf het eerste moment dat we de beelden van het hotel zagen begonnen we te twijfelen of die camelkleurige muur in de woonkamer niet tóch rood-geel-blauw moet?

Niet zo gek ook hoor: het brein achter het kleurrijke walhalla is designer Camille Walala, een Franse die af studeerde als textielontwerpster in East London. Daar richtte ze haar gelijknamige textiellabel op en meteen daarna maakte furore als kleurenkunstenaar. Alles wat ze doet is precies in balans en schreeuwt: do try this at home! (weg met dat soort Hollandse stijltje van ons, maar dat terzijde). Walala heeft klanten van Nike tot Nintendo en haar jongste werk is dit nieuwe, te gekke hotelproject op Mauritius.

De samenwerking tussen Walalala en de SALT club resulteerde in een op zijn zachtst gezegd meeslepend interieursproject  van een hotel, SALT of Palmar Mauritius, de eerste vestiging van het nieuwe hotellabel. Kleur, check. Maar SALT of Palmar is op meerdere fronten inspirerend: alle hotels van het label hebben duurzaamheid hoog in het vaandel en zetten alleen de lokale gemeenschap in. Locals in de keuken, locals achter de receptie, meubels gemaakt door lokale ambachtslui etc. Het eerste eco-hotel op Mauritius heeft verder hervulbare dispensers op de kamers en lokaal geproduceerde, volledig natuurlijke en parabenenvrije shampoos, conditioners, zonnecrème, zoutwasspray en haarmaskers. Oordopjes en tandenborstels gemaakt van duurzaam gekweekte bamboe, alles verpakt in een papieren zakje gemaakt van gemalen kalksteen. Badjassen zijn van biologisch ongebleekt katoen en afval van koffiebonen (!), en de met rubberzolen bedekte slippers zijn een goes alternatief voor de typische wegwerpgevallen.

Het hotel zit in een riad-achtig pand dat oorspronkelijk in 2005 ontworpen werd door de beroemde Mauritiaanse architect Maurice Giraud die op zijn beurt weer nauw samenwerkte met de Mauritiaanse architect John-François Adams. Er kwamen 59 kamers en een aantal hele fijne en vooral flinke (rust! ruimte!) openbare ruimtes. Vinden doe je het op een steenworp van het hagelwitte strand en de zacht kabbelende golven van de oceaan (hallo perfecte nachtrust, wat ook aan het kingsize bed kan liggen). De kamers zijn opvallend eenvoudig in vriendelijk wit geschilderd met kamerhoge ramen die elke ochtend een spectaculair uitzicht op de zonsopgang bieden.

En, en dat was echt puur toeval, is dit hotel gewoon te boeken via onze vaste travel partner in crime TUI! En dat betekent als vanzelf de beste all-in deals. Graag gedaan.

SALT of Palmar Mauritius