1 april 2019, door Barts Boekje

EAST Amsterdam: de huiskamer van hotel Casa (Amsterdam Oost)

1 april 2019, door Barts Boekje

EAST Amsterdam: de huiskamer van hotel Casa (Amsterdam Oost)

Want Amsterdam Oost rockt. Oke, Casa 400 'rockte' dus ietsjes minder... Beetje stijf misschien, klinisch zelfs? Maar dat was! War einmal. Verleden tijd. Over en uit. Basta. Want het hotel had vorig jaar en het jaar daarvoor en daarvoor ook al het leukste dakterras van de stad (hand op mijn hart), eerst onder de noemer NEST, vervolgens heette het HOPP en nu mogen we het GAPP noemen (is het nog te volgen?). Een easy-cool terras met een waanzinnig uitzicht bovenop dat oke-leuke hotel. En nu (her)opende onder die hoge plek (dakterras GAPP) restaurant EAST (in de lobby op de begane grond). En gaat binnenkort ook de bezem door de rest van het adres (het hotel).

EAST Amsterdam (Amsterdam Oost @ Hotel Casa Amsterdam)

EAST Amsterdam (Amsterdam Oost @ Hotel Casa Amsterdam)

Kortom: het antwoord op alle vragen over een leuk hotel in Amsterdam voor een goede prijs? Hotel Casa. Casa Amsterdam. Verwacht geen uitmuntend hoogstaand vintage design en een constante stroom uberhip volk zoals bijvoorbeeld bij het Hoxton of Hotel Mercier of het Pulitzer Hotel, om er maar een paar te noemen, maar daar zijn de prijzen ook anders. Bovendien, zoals de mensen van hotel Casa het zelf omschrijven: “Voorheen was de lobby van het hotel meer een vliegtuigterminal. En het daarbij horende restaurant was ook nog niet wat het moest zijn. Daar moesten we wat mee doen”. Hun woorden. Vonden wij ook wel maar zoals gezegd maakte het dakterras veel goed, net als de prijs: een frisse stek waar je voor 100/ 150 euro per kamer per nacht slaapt in Amsterdam is immers vrij lastig te vinden.

Om bij het dakterras (GAPP) van het hotel (CASA) te komen was de saaie hotellobby en het bijbehorende restaurant (EAST tegenwoordig dus) een doorkruis-must. En dat is tegenwoordig helemaal niet meer zo erg. Sterker nog: je blijft er zowaar plakken. Een vliegtuigterminal is het laatste waar we aan moesten denken toen we binnenkwamen bij EAST. Nee: het werd een strak interieur met lichte kleuren en knappe pasteltintjes. Van dat heerlijk huiskamer-eske. Nog steeds een lobby maar ook en huiskamer. Voorlopend op de conclusie: nieuwsgierig als we waren naar het gerenoveerde restaurant, en kritisch over het voorgaande, werden we blij verrast door het nieuwe (heropende) EAST Amsterdam. Het interieur, de bar (lees: de cocktails) én het lekkere eten. Het klopte. Een tip van de sluier: blijf even lezen want we hebben het beste tot het laatst bewaard.

Voorlopend op de conclusie: nieuwsgierig als we waren naar het gerenoveerde restaurant, en kritisch over het voorgaande, werden we blij verrast door het nieuwe (heropende) EAST Amsterdam. Het interieur, de bar (lees: de cocktails) én het lekkere eten. Het klopte.

Eerst de innerlijk mens: energiek was de ‘Gin Basil Smash’, zo’n soepele gin-vriend in een groot glas die er wel in gaat na een dag hard werken. Daarna(ast) een heerlijke zacht gegaarde heilbot met een koffievinaigrette (‘verassend’, zo zei de chef. Mee eens). Bij het hoofdgerecht (vlees) werd een té lekkere chimichurri geserveerd. Categorie ‘om je vingers en bord en tafelgenoot bij af te likken. Tot slot (zoals beloofd: save the best for last): er is een TOETJESTAFEL. Een tafel vol met desserts. Zonder borden (wel op plastic). Als een kind zo blij! Want van tafel eten, wie wil dat nou niet. Er was zoveel dat we vergeten zijn wat er allemaal op de tafel lag, maar alles even lekker. En je kunt ook nog stiekem van al het lekkers een dubbele portie nemen. Gewoon tegen niemand zeggen.

Je kunt bij EAST terecht voor ontbijt – koffie – lunch – borrel – diner: voor 35 euro geniet je al van een drie gangen menu.

Dit weekend gaat ook het dakterras Hopp weer open en voor de flexwerkers onder ons werden super fijne flexplekken gemaakt.