Nederland, Breda20 november 2023, door Fenne Koenraadt

De beste bakker van Breda: Echt Brood

Nederland, Breda, 20 november 2023, door Fenne Koenraadt

De beste bakker van Breda: Echt Brood

In de Boschstraat in Breda bevindt zich de desembakkerij Echt Brood, een ware favoriet onder de Bredanaars. Velen beschouwen dit als de beste bakker van Breda en sluiten zich graag op zondagochtend aan in de rij, een traditie die wij graag delen. Bij Echt Brood wordt er op authentieke wijze gebakken, met meel, water en zeezout als basis. Ze maken gebruik van een zelfgemaakte desem als natuurlijk rijsmiddel, wat resulteert in heerlijk warme en stevige broden met een knapperige korst.

We hebben het dan niet alleen over traditionele zuurdesembroden, maar ook over hartige lekkernijen zoals olijfciabatta's, kaas-mosterdbroden en kruidige fougasse. Als je meer zin hebt in iets zoets, biedt Echt Brood ook verse kokosmakronen, amandelcroissants, pain au chocolats en nog veel meer. Hmmm!

Een kijkje binnen

Een kijkje binnen

Wie bij Echt Brood is geweest, heeft ongetwijfeld de bakkers in actie gezien. Met toewijding en precisie wordt het broodbakproces uitgevoerd volgens traditionele bakkerij technieken. Het leuke is dat je dit ook zelf kunt leren! Tijdens de tweedaagse zuurdesemworkshop van Echt Brood krijg je een introductie tot de basisrecepten en -technieken, inclusief uitgebreide uitleg over desem. Op de eerste dag maak je verschillende degen, die je op de tweede dag afwerkt en proeft, vergezeld van een goed glas wijn. Een geweldig cadeau idee!

Het Ijsproject

Het Ijsproject

Echt Brood is onlangs gestart met een bijzonder project genaamd het Ijsproject, met als doel voedselverspilling te verminderen door hun eigen producten opnieuw te gebruiken. Ze maken huisgemaakt ijs van hun overgebleven producten, gecombineerd met natuurlijke ingrediënten. Dit resulteert in originele smaken zoals chocolate chip cookie-notenijs, olijfolie-zeezout-roomijs en vlierbloesemsorbet. Tip: dit ijs is ook heerlijk te combineren met hun verse croissants. Kortom, Echt Brood in Breda is dé bakkerij waar je moet zijn om je dag goed te beginnen!

Echt Brood