Portugal5 oktober 2020, door Anna Sophie Wellink

Een knap huis in Lagos: Casinha de Sardinha, Portugal

Portugal, 5 oktober 2020, door Anna Sophie Wellink

Een knap huis in Lagos: Casinha de Sardinha, Portugal

Daar in het Zuidwesten van Europa ligt toch wel een van onze favoriete vakantielanden. Want: niet te ver weg, wel zon. In die categorie scoort Portugal punten, keer op keer. Niet alleen zon, zee en meer van dat soort vakantie-stuff; de Portugezen hebben het ook uitstekend begrepen wat betreft lekker no bullshit verrukkelijk eten, uitstekende vhino en er zijn nog eens ontzettend veel onontdekte plekken. Conclusie: Portugal is een land waar we nog lang niet uit geBart zijn. Komt er weer eentje, en wel een hele knappe: Casinha de Sardinha in Lagos in het zuiden van Portugal, het Portugese district Faro.

Casinha de Sardinha

Casinha de Sardinha

Een fijne, lichte studio in het oude, historische stadscentrum van Lagos, dat is het wel in een notendop. En ook nog dicht bij de mooiste stranden maar daar komen we zo even op terug.

Casinha de Sardinha, het onderwerp van gesprek, is echt nét gerenoveerd en heeft alle luxe voorzieningen van een boutique hotel maar wel die privacy van een huis en die combinatie vinden we top. Leuk voor met de familie of voor met je friends. Maakt niet uit met wie je gaat Cashita de Sardinha is gewoon hartstikke vakantieproof. 

Verliefd

Verliefd

We zeiden het al knap huis. Als je aankomt val je gelijk op de wit met azuurblauwe buitenkant, binnen een opslag ben je verliefd. Binnen gaat dat witte met blauwe gewoon door. De muur is voor de helft gevuld met van die Marokaans achtige tegeltjes. Mag je één keer raden van welke kleuren, komt ie: wit en blauw, ha. Een lekker groot bed, fijne badkamer met alles wat je nodig hebt. Een een ruime keuken met een barretje waar je in de ochtend begint met je morning koffie en ‘s avonds lekker los kan gaan, of niet, dat mag je zelf weten. Het interieur in en om het huis komt zoveel mogelijk uit het dorpje, #supportyourlocals. Of terwijl, ben jij ook al verliefd op de items in het huis, check het met de eigenaren want het kan maar zo dat ze het aan je verkopen en op deze manier de lokale winkeliers steunen, we like. 

Slaap je liever in een hotel? Kan ook, kijk dit goed gevulde lijstje met de meest heerlijke hotels van Portugal.

Lagos

Lagos

Lagos is relaxed dat komt denken we, door die hippie achtergrond, vinden we leuk. Genoeg gezellige barretjes, kleine boetiekjes en straatkunst. Het centrum is compact met alles wat je nodig hebt, niet meer niet minder. Wat Lagos zo’n toplocatie maakt voor de vakantie is de mix tussen strand en stad, iets met best of both worlds.  

Onze meest favorite strandjes:

  • Meia Praia, aan de overkant van de Ribeira de Bensafrim, een rivier die dwars door Lagos stroomt. Via een voetgangersbrug sta je binnen zo’n 20 minuten op het goudgele strand.
  • Dona Ana, een pittoresk strandje zo net buiten Lagos. Hier veel groene bospartijen, vanaf het strandje uitzicht over de picture perfect plek Ponta de Piedade.

Casinha de Sardinha