3 mei 2019, door Barts Boekje

Een kop koffie met… Lotte Groosman over haar nieuwe boek: Dagboek van een weddingplanner

3 mei 2019, door Barts Boekje

Een kop koffie met… Lotte Groosman over haar nieuwe boek: Dagboek van een weddingplanner

Dagboek van een Weddingplanner, met persoonlijke verhalen, ervaringen en tips. Hoe dat eruit ziet, vertelt Lotte Groosman van Withlotte in haar nieuwe boek dat uitkomt in september. Yay! Wij dronken een kop koffie met haar om er ALLES over te weten te komen (want toegegeven we weten niet alles, wel heel veel). Leidraad van het boek zijn de stappen die je zet tot aan je grote dag en daarnaast vertelt Lotte hoe zij weddingplanner is geworden. Ze vertelt dit aan de hand van de verhalen van zowel haar bruidsparen als van zichzelf. Een boek met een mooie boodschap. En nee, die boodschap verklappen we niet in de intro natuurlijk. Lees eerst maar eens wat over deze inspirerende dame. Ready for this?

De wondere wereld van trouwen

De wondere wereld van trouwen

Lotte (29 lentes jong) is sinds 2015 weddingplanner en heeft al heel wat stellen geholpen met de organisatie van dé grote dag. Trouwen in Italië? Of een intieme bruiloft waar iedereen een steentje bijdraagt? Lotte has been there and done it all. Met helpen dus. Een mooie en eervolle baan (het lijkt ons vooral hectisch, verschil moet er zijn).

Menig (toekomstig) bruid kent het volgende fenomeen vast wel. Zodra er een verlovingsring omheen zit betreed je de wondere wereld van trouwen en bruiloften. Een wereld oh, zo mooi en oh, zo gigantisch groot! Er komt van alles op je af en de keuze is enorm. Ga je nou wel voor die droombruiloft die je als kind al had? Of wordt het toch die totaal andere jurk of een ja-woord op het platteland van Frankrijk? Lotte helpt ook bij die stap (naast de verzorging van de locatie, alle hapjes, drankjes, auto’s, taarten, bloemen, enzovoorts). Terug naar wat je oorspronkelijk wilde en vanuit daar kijken hoe dit uit te werken.

Bundel voor je bruiloft

Bundel voor je bruiloft

Ze merkte dat veel bruidsparen met dezelfde vragen zaten. Geen probleem voor Lotte om uit te leggen natuurlijk, wel extra handig om dit ergens te bundelen. En aangezien ze niet graag stil zit, heeft ze nu een boek gepubliceerd.

Met ‘Dagboek van een weddingplanner’ wil Lotte graag wat meer antwoorden geven. Een boek waar je als bruidspaar in spe iets aan hebt (dat horen we graag). Inspirerende teksten, verhalen van Lotte zelf over het regelen van uiteenlopende zaken en al haar ervaringen in de loop der jaren. Ook staan er anekdotes in van stellen waar ze de bruiloft voor heeft gepland. Prachtige foto’s illustreren verschillende weddings en van Lotte aan het werk tijdens bruiloften.

Boek met een boodschap

Boek met een boodschap

Lotte ziet vaak dat bruidsparen een perfecte bruiloft willen. Tuurlijk, wil iedereen. Alleen betekent een perfecte bruiloft niet altijd dat JIJ daar gelukkig van wordt. Zonde wel. Zo komen we ook gelijk tot de kern van de boodschap van het boek: ‘Doe wat je écht zelf wil op de dag. Het is jullie dag. Je hoort al te vaak dat bruidsparen dingen doen voor de vader en moeder of voor vrienden. Maar daar draait het helemaal niet om. Wil je geen bruidstaart? Dan doe je dat niet! Wil je liever met een select gezelschap het ja-woord zeggen? Doe dat dan gewoon.’ En daar kunnen we ons alleen maar bij aansluiten.

Lotte zit dus niet graag stil. Naast het organiseren van een aantal weddings lanceert ze nu dit boek. Dat weet je nu wel. Ook komt in september de circulaire modecollectie uit die ze samen met Tess van Zalinge maakt. En dit vinden we pretty impressive en goed voor deze wereld. Kleding gemaakt van oude vintage trouwjurken en leftovers zoals tafellinnen, met een warme boodschap. Toe, lees maar!

Maarehm, kan je dat boek al (voor)bestellen dan? Nog niet. Heb geduld! Zeggen we vooral tegen onszelf. In september ligt het boek in de winkels.
www.withlotte.com

Foto credits: 1+2: @sarahwijzenbeek, 3: @keeandkee, 4: @marcocaputofilms, 5: @alicemahran, 6: @sjoerdbooijphotography