2 juli 2018, door Maartje

Eigenaren van Roest openen Bombarie Amsterdam

2 juli 2018, door Maartje

Eigenaren van Roest openen Bombarie Amsterdam

Wie Arie V. is weten we nog niet zeker, maar het lijkt er op dat deze Arie V. de mascotte is van het nieuwe Bombarie aan het Amsterdamse Rietlandpark aan de Oostelijke Handelskade. Wat het helemaal leuk maakt is dat de eigenaren van Amsterdam Roest - u weet wel, het heerlijke stadsstrand dat binnenkort niet meer mag stadsstranden van de gemeente (boeh) in Amsterdam Oost - achter de opening van Bombarie Amsterdam zitten. Dat kan alleen maar goed gaan nietwaar?

Bombarie Amsterdam

Bombarie Amsterdam

Het leukste van nieuwe Amsterdamse horeca? Wanneer ze een locatie betrekken waar je helemaal geen idee van had. Dat deden de luitjes van Roest destijds al met hun verrassende adres achter het kantoor van de Telegraaf-groep, en nu hebben ze voor Bombarie – samen met twee nieuwe compagnons – wederom een dijk van een postcode gevonden: het Ontsmettingsgebouw aan de Oostelijke Handelskade, een paar deuren verder dan het (prachtige) Lloyd Hotel, Panama en HappyHappyJoyJoy Oost. Wist je niet he, dat daar nog meer semi-leegstaande panden stonden die zich perfect lenen voor wat van het betere jonge horecagedruis? Is zo.

Het Ontsmettingsgebouw was jarenlang achtereenvolgens quarantainegebouw, kraakpand, broedplaats en kunstcafe. En vanaf vrijdag 13 juli het thuis van Bombarie. Bombarie Amsterdam is cafe, restaurant en cocktailbar is één, dagelijks open voor lunch, diner en borrel.

En Arie V.? Nog steeds geen idee.

Wel zegt Bombarie voor hun menu te gaan werken vanuit een basis van toegankelijke gerechten. Niet voorspelbaar, wel herkenbaar. Een tosti met mozzarella, pesto en tomaat voor maar 5 euro – een classic maar dan net wat anders uitgevoerd. Het menu wisselt per seizoen op basis van producten uit de buurt want hoe zou je anders kunnen anno 2018. Wel gezond, geen schijf van vijf. En – nogmaals: hoe kan het ook anders – het gros van de kaart is of kan vega of vegan. Er is zelfs een ‘vegan for a day’ menu. Slim. Leuk. En vast en zeker ook ontzettend smakelijk. We shall see.

Al is de bar net zo belangrijk! Cocktails it is: ook hier de altijd-goed klassiekers met een Amsterdamse tongval aangevuld creatieve zelfbedachte tikkie freaky shakes.

Zoals hierboven al gezegd gaf het pand ooit onderdak aan kunstenaars. Die vibe word in ere gehouden: iedere maand zijn er wisselende exposities en ook in de inboedel van Bombarie is met een kunstzinnige slag tot stand gekomen.

13 juli is de opening en rapper, kunstenaar en buurman Def P. geeft het startschot van het feestje. Daarna is Bombarie zeven dagen per week open voor lunch, diner, borrel en cocktails.