Nederland, Utrecht26 juni 2020, door Maartje

Centraal en toch zo verstopt (en dus verrassend): vakantie-eiland Eilandseind is je Nederlandse droomstaycation

Nederland, Utrecht, 26 juni 2020, door Maartje

Centraal en toch zo verstopt (en dus verrassend): vakantie-eiland Eilandseind is je Nederlandse droomstaycation

Weet je wat het is... Sommige mensen hebben gewoon altijd nét wat beter in de smiezen wat mooi en tof is dan andere. Dat geeft niks hoor, helemaal niet wanneer die Mensen Met Smaak zoals we ze graag mogen noemen, plekjes inrichten waar wij dan van mee mogen genieten. Zo geschiede in het geval van fotograaf Daan Brand die samen met zijn mattie Rogier van der Bilt (uiteraard ook in het bezit van een creatief beroep: de beste man is ook in te huren als interieurarchitect) hun eigen 'Eilandseind' heeft geopend. Say what? Yup. Eilandseind. Een topnaam als je het mij vraagt, en een dijk van een titel voor de vakantietent op een eiland in het midden van het land.

Eilandseind

En dan? En dan ben je bij Eilandseind, een unieke, bijzonder charmante en simpelweg beeldschone plek. Bam. Geen woord  van gelogen hoor, kijk maar even naar de plaatjes – die zegt als altijd meer dan we hier op kunnen schrijven. Al lullen we toch nog even voort: Eilandseind is namelijk in ontwikkeling en straks de plek waar je een natuurhuisje kunt boeken. Voor nu staat er een meer dan knappe safaritent tot je beschikking.

Eilandseind, safaritent onder de rook van Utrecht

Eilandseind, safaritent onder de rook van Utrecht

Die ruime tent staat midden in een stuk ongerepte Hollandse natuur waarvan je niet wist dat-e er was, zo in het midden van het land. De logeertent staat in een ruige veentuin waarin je van alles te ontdekken valt. Er zijn comfortabele bedden, een warme douche, stromend drinkwater, een toilet, een koelkast en je hebt een 4-pits gasstel tot je beschikking. Tikke avontuur, tikkie gemak. Glamperen noemen ze het ook wel. Keuren we goed.

Wie een paar dagen Eilandseind getackeld heeft, doet niet veel meer dan een beetje dobberen op het water of koekeloeren naar onbekende vogels. De hele dag met je knar tussen bomen, riet en diergeluiden, aldus Daan en Rogier. Meer actie? In de buurt zijn kano’s te huur: het is slechts een half uurtje peddelen door een prachtig en divers natuurgebied en je bent bij de Maarsseveense plassen (is leuk!). Enne, de omgeving is ook fantastisch voor wandel- en fietstochten. Dus neem je race- of tourfiets mee en ontdek de prachtige vechtstreek en het rijke plassengebied. Ook de Loosdrechtse plassen zijn dichtbij. Daar kun je (zeil-)bootjes huren, maar er is ook een hoop ander vermaak op en zelfs ónder water. Of ga op nog meer avontuur richting de Utrechtse Heuvelrug and beyond. En mocht je tijdens je verblijf toch ook behoefte hebben aan een stedentripje, dan zijn Utrecht en Amsterdam niet al te ver weg.

Notendop? Hebben we: een luxe, aantrekkelijke, van alle gemakken voorzien safaritent op een eigen (!) eiland op een koprol van Utreg en drie koprollen van de rest van Nederland! Eiland. Tent. Logeren maar.

Boeken? Dat kan hier!