17 januari 2018, door Maartje

elrow @ Amsterdam

17 januari 2018, door Maartje

elrow @ Amsterdam

Ondergetekende ziet dit jaar voor het eerst - voor het allerallerallereerst ooit - carnaval met lede ogen aan zich voorbij gaan. Iets met een baby. En ja, dat doet zeer. It's a fact (bovendien heeft de echtgenoot nog steeds niet geaccepteerd dat als de baby te laat komt, hij dus ook niet kan gaan...).

Heus wel dus dat we de eerst volgende gelegenheid aangrijpen om het feestje over te doen wanneer mogelijk. Dan maar zonder paarden in gangen (want ik gok dat die niet voorbij gaat komen bij het onderwerp van gesprek...). Want het ziet er naar uit dat 8 september 2018 feest gaat zijn: die dag komt namelijk elrow to Amsterdam-town! Mocht je dat nou niks zeggen (kan natuurlijk): de DJ (of eigenlijk: het party-team) staat bekend om zijn carnavaleske, kleurrijke entertainende shows.

 

Barts-Boekje-elrow

Die shows geven deden de mannen en hun kornuiten (de Spaanse Juan Arnau Jr en Cruz Arnau, zesde generatie van entertainmentfamilie Arnau, vormen de basis van elrow, en hun oorspronkelijke plan was om een droomwereld vol surrealistische optredens, met kwalitatief goede dancemuziek te creëren, wat ze dan ook doen sinds 2010) nooit in Nederland. Maar nu dus wel. Zaterdag 8 september 2018 is de dag en de voorverkoop begint bijna (maandag 29 januari om precies te zijn). Waar? NDSM Werf Amsterdam, what else.

Denk thema's, kleur en good vibes only! Confettiregen, trapeze-acts, kunstig aangeklede ruimtes, straattheater en een kleurrijk publiek. Welke thema's? Dat merk je de komende tijd via de Elro social media kanalen, al vallen ze allemaal onder de noemer ‘Celebrate weirdness in all its amazing forms’.

Barts-Boekje-elrow 3

 

Leuk om te weten: de elrow-Familie, zoals het eventeam wordt genoemd, bestaat uit meer dan 118 vaste medewerkers, terwijl er op locatie nog eens 350 man aan het werk zijn. Jawel. Er zijn themafeesten van Barcelona tot Bristol, van Shanghai tot Kaapstad en van New York tot Mumbai: 250 events in meer dan vijftig verschillende steden. Met thema's zoals: Far Rowest (denk Western, Lucky Luke en bankrovers), Rowllywood (feesten in de set van een Bollywood-film) en Sambowdromo do Brasil (de fameuze Brazili- ganse straatfeesten, maar dan in jungle-omgeving). Alleen vorig jaar al werden er 105 shows gegeven, in 24 landen. De shows en de twee festivals trokken wereldwijd 1,8 miljoen bezoekers, waarover in totaal 25 ton aan confetti werd uitgestrooid. Tijd voor Amsterdam dus!

 

elrow Town Festival 2018, zaterdag 8 september, NDSM Werf, 12:00 - 23:00h, elrowtown.com/en/amsterdam