Nederland, Amsterdam26 maart 2023, door Michel + Renske

Restaurant Felperlaan in Amsterdam West – van de eigenaren van Mundi

Nederland, Amsterdam, 26 maart 2023, door Michel + Renske

Restaurant Felperlaan in Amsterdam West – van de eigenaren van Mundi

Ongecompliceerd eten, kleine kaart - maar alles lekker en gezellig. Meer (denken wij dan) wil een mens niet. Bij restaurant Felperlaan in Amsterdam West weten ze het simpel te houden, doch extreem lekker. Toegankelijk, maar wel een echt een avondje uit. De eigenaren van Mundi voelen feilloos aan wat men wil - goed eten en drinken - op het randje van het Rembrandtpark.

Felperlaan

Felperlaan

Diegene die wel eens langs de Hoofdweg en Postjesweg kruising in Amsterdam West fietst kan het niet zijn ontgaan: een nieuw restaurant dat al vanaf opening elke avond vol zit.

Door de grote raampartijen aan beide straten valt dit knusse zaakje gelijk op. Felperlaan ligt dus niet aan de Felperlaan. Waarom niet, zou je denken? Nou, wij wilden dat dus vragen, maar zijn dat door het heerlijke eten en de gezellige bediening volkomen vergeten.

Maakt ook verder helemaal niet uit, het restaurant is meer dan de moeite waard om binnen te stappen.

Felperlaan serveert een heerlijk 4- of 5- gangen-verrassingsmenu, naast een kleine barkaart waarvan je aan de bar of aan tafel kan bestellen.

Om de vier weken wijzigen de gerechten binnen het menu en zo kan je snel genoeg weer terugkomen voor een volgende ronde.

Wij kregen, nadat we al de olijven hadden opgesnoept en het brood (van Fort Negen!) met opgeklopte boter hadden opgegeten, onder andere een heerlijke gele bieten salade, een van de meest lekkere ravioli die we ooit hebben geproefd, kalfswang als ‘hoofdgerecht’ en eindigden met een koffie crème brûlée.

Heb je niks aan, want het menu is wellicht al weer veranderd, maar dan heb je een idee van wat voor lekkers er op tafel verschijnt. Nou, wij zouden het wel weten als je op zoek bent voor je volgende date night