5 maart 2024, door Evi Boonstra

De fijnste goudsmeden en juweliers waar wij ‘JA!’ tegen zeggen

5 maart 2024, door Evi Boonstra

De fijnste goudsmeden en juweliers waar wij ‘JA!’ tegen zeggen

Met de lente in de lucht is de timing meer dan goed voor een romantisch huwelijksaanzoek. Al is samen van atelier naar atelier hoppen voor een paar unieke trouwringen ook zeker geen straf. Daarna neerstrijken op een zonnig terras - is het al tijd voor rosé? Ja hoor, laat die lentekriebels maar de vrije loop. Overigens kloppen we niet alleen voor trouw- of verlovingsringen aan bij een goede goudsmid. Goud-koortsig als we zijn is er altijd wel een gelegenheid (van jubileum tot baargoud) te bedenken waarvoor we graag bij een goudsmid of juwelier op de stoep staan. Vakmanschap, duurzaamheid en unieke ontwerpen staan er immers altijd bovenaan. Houden we van. Dit zijn de fijnste goudsmeden en juweliers waar wij anytime ‘JA!’ tegen zeggen.

Edell Fine Jewelry

Edell Fine Jewelry

Bij Edell Fine Jewelry brengen Peggy en Kerstin jouw droom sieraad tot leven. Vanuit hun atelier (zichtbaar vanuit de winkel – voor een goed kijkje in de keuken), smeden ze met passie en een flinke portie vakmanschap ieder sieraad zelf. Handwerk van de bovenste plank met veel liefde voor het ambacht, dat kun je wel stellen dus. Of je nu valt voor hun bestaande collectie of liever een persoonlijk ontwerp blieft, bij Edell scoor je altijd een uniek sieraad van hoogwaardige kwaliteit. Voor maatwerk doorloop je drie fasen: ontdekken, ontwerpen en realiseren. Te beginnen bij je visie en dromen, de dames van Edell zetten deze om in een tastbaar ontwerp, en eindigen met een meesterwerk dat echt helemaal van jou is.

Edell Fine Jewelry 

Jeanette Goudsmid

Jeanette Goudsmid

In het altijd charmante, groene Castricum vind je Jeannette Goudsmid. Jeannette ontwerpt en maakt authentieke sieraden voor speciale gelegenheden. Voor een verlovingsring of trouwringen ben je hier dus zeker aan het juiste adres. De keuze is echt reuze. Vakvrouw Jeannette neemt met veel liefde alle tijd, zodat je – onder het genot van een bakkie – de keuze maakt die precies bij je past. Je kunt namelijk kiezen uit de collectie of samen iets moois creëren. Ook van een oud sieraad iets nieuws maken behoort tot de mogelijkheden. Zo geef je een waardevol familiestuk een tweede leven. We like! Jeannette werkt altijd in 14 of 18 karaat. Voor de afwerking is een breed scala aan bijzondere edelstenen mogelijk. Handgravure in je eigen handschrift laten graveren? Geen probleem. 

Jeannette Goudsmid
Fotografie door Twentytwelve Photography 

Charlotte de Koomen

Charlotte de Koomen

Wegzwijmelen voor de etalage van Charlotte de Koomen doen we maar al te graag. Maar ook de deur staat altijd open bij (bij wijze van spreken dan) in de Amsterdamse Gerard Doustraat. Je kunt er namelijk gewoon aanbellen om een kijkje te nemen. Geheim van de smid bestaat hier niet, want naast de collectie kun je hier ook het goudsmeden live bewonderen. De winkel en smederij zijn namelijk één: een heus atelier dus. Zo smelt het persoonlijke en ambachtelijke van een traditionele goudsmid perfect samen met de stijl en beleving van een premium merk. Juist, best of both worlds! Samen iets ontwerpen? Doen ze! Met alle liefde zelfs, maar dan kun je beter even een afspraak maken.

Charlotte de Koomen

Mélanie Pigeaud

Mélanie Pigeaud

Het proces van DE ring – het is immers niet zomaar eentje uitkiezen – is bij Mélanie Pigeaud superpersoonlijk. En daarmee bedoelen we ook echt superpersoonlijk: je bent zelf namelijk altijd part of the process. Iedere trouw- en verlovingsring wordt hier from scratch gemaakt. Om een goed beeld te krijgen van hoe je sieraad eruit komt te zien, werken ze met de meest geavanceerde 3D techniek. Hoe fijn is dat! Met veel (persoonlijke) aandacht, precisie en natuurlijk vakmanschap helpt de juwelenontwerpster je door dit traject heen. Wel goed om te weten is dat dit proces begint bij een budget van €1700 en geloof ons: daar krijg je wat voor. Hoogwaardige, unieke sieraden gemaakt van gerecycled goud en zilver onder eerlijke omstandigheden. Zo!

Mélanie Pigeaud 

Nadine Kieft Jewelry

Nadine Kieft Jewelry

Romantisch en robuust, dat is de schitterende collectie van Nadine Kieft Jewelry. Dromerig, maar toch down to earth. Organische vormen gaan samen met de mooiste edelstenen en diamanten. Bij Nadine Kieft wordt er gewerkt met gerecycled 14k en 18k goud. En dat komt in zo’n 50 shades of gold, want alle kleuren goud zijn mogelijk: witgoud, geelgoud, roségoud, en hun signature zelfontwikkelde champagne goud, deze zit tussen geel- en witgoud in. We like! Alle sieraden worden op de persoon afgestemd, je kunt hier zelf je edelsteen, ring, structuur en afwerking kiezen. Mixen en matchen altijd mogelijk. Oh, en dit alles komt ook nog eens met ‘n bak aan ervaring, want Nadine Kieft Jewelry bestaat 20 jaar in 2024.

Nadine Kieft Jewelry 

Studio Kroewe

Studio Kroewe

Ha, daar hebben we Studio Kroewe! Dat wij (al jaren) groot fan zijn steken we niet onder stoelen of banken. Studio Kroewe ontwerpt iconische ringen en sieraden voor alledaagse goudzoekers met een hint uit het verleden. Jup, de sieraden zijn geïnspireerd op vintage erfstukken. Heb je altijd van een knoepert van een verlovingsring zoals die van je oma gedroomd? Dan zit je hier goed, want Studio Kroewe maakt van deze droom werkelijkheid. Heren opgelet: dit geldt namelijk ook voor jullie. Want hoewel de vaste collectie zich focust op vrouwen, staat de deur ook wagenwijd open voor de bruidegom als het om trouwringen gaat. Alles kan persoonlijk en op bestelling voor je worden gemaakt.

Studio Kroewe