29 juni 2017, door Maartje

Food Stories @ De Bijenkorf

29 juni 2017, door Maartje

Food Stories @ De Bijenkorf

Mensen vragen wel eens (behoorlijk vaak eigenlijk) waar ik het liefste shop... Dan schud ik uiteraard wat modieus verantwoorde antwoorden uit mijn mouw, want zo ben ik. En de Bijenkorf, die noem ik ook. Little do they know dat ik eigenlijk enkel en alleen maar bij De Bijenkorf kom voor nieuw spul (oke, en bij & Other Stories. En op ASOS. Stop de tijd). Wat ik eigenlijk zeggen wil: Gotta love De Bijenkorf! En dan met name die in Amsterdam met z'n om-te-smullen shop-in-shops en yummie beautyafdeling tegenwoordig. NOM. O, online doet ook mee overigens, Bijenkorf.nl. Lekker, alles lekker.

En het wordt nu allemaal nóg lekkerder aangezien mijn allerbeste Bijenkorf-vrienden (lees: de beste vrienden van mijn bank en mijn kledingkast, en van mijn huisraad. Had ik al gezegd dat ik werkelijk alles bij de Bijenkorf koop?) een nieuwe eigen lijn lanceren: Food Stories. Na! Een nieuwe ambachtelijke eet-lijn in een knap jasje vol producten met een bijzondere herkomst (het 'verhaal' in Food Stories).

Barts-Boekje-bijenkorfZo schreef het persbericht over biologische honing van de Zorgimkerij. Mooi natuurlijk, al moest ik daar wel even om (glim)lachen aangezien honing van bijen komt (joh) en dus altijd biologisch is. Niet-biologische honing? Bestaat niet. Dat terzijde. Er zijn jams naar het familierecept van Catharina Theresia barones van Verschuer-van Sminia van het eeuwenoude familie landgoed Mariënwaerdt op de Betuwe. Er is abrikozen-vlierbloesem jam, rabarber-aardbeien jam, aardbeien-rozenblaadjes jam en frambozen-lavendel jam. Er is King B Bier (ha!), speciaal voor de Bijenkorf gebouwen (bijen hebben een koningin en dus kwam er King B Bier, u snapt) en koekjes van de eigen Meesterbanketbakkerij van de Bijenkorf (altijd al goddelijk, nu in een nieuwe jas). Er is azijn (o.a. met zoete tomaat... interesting), er is thee, er is wijn en er zijn chocolaatjes. En er komt nog meer. Nom. De Bijenkorf