Frankrijk13 augustus 2020, door Maartje

l’Ephémère: de foodtruck van Fondugues Pradugues in het Zuid-Franse Ramatuelle is een magisch plekje

Frankrijk, 13 augustus 2020, door Maartje

l’Ephémère: de foodtruck van Fondugues Pradugues in het Zuid-Franse Ramatuelle is een magisch plekje

Mochten er bellen gaan rinkelen bij het lezen van de naam Fondugues Pradugues dan heb je het zeker niet mis: ja, dit is dat wijnmerk met die heerlijke lichtgeel-roze rosé wijn. Sowieso een favoriet tijdens de zomermaanden. Maar het merk maakt het dit jaar nog wat mooier: tijdens de zomermaanden van 2020 plaatsen ze een foodtruck tussen de pijnbomen van de Zuid-Franse kustplaats Ramatuelle, naast St. Tropez. Daar tussen de met lampjes behangen bomen, serveren ze verrukkelijke gerechten, uiteraard passend bij de dito wijnen. Een must voor wie in de buurt is.

Fondugues Pradugues, l'Ephémère, foodtruck in Ramatuelle

Fondugues Pradugues, l'Ephémère, foodtruck in Ramatuelle

Het vrolijke en opvallend leuke personeel (want hállo Frankrijk) serveert heerlijke en creatieve foodpairings vanuit een charmante retro-foodtruck. l’Ephémère heet de plek officieel maar het adres staat beter bekend als ‘de foodtruck’, dus daar laten wij het dan ook maar bij. De man die al het lekkers bereid is een jonge Australische chef die zijn producten zorgvuldig kiest bij lokale producenten – essentieel natuurlijk.

Extra bijdrage aan de feestpret: de knusse petanquebaan. Echt een leuke ontspannen en gezellige plek.

LES GRANIERS

LES GRANIERS

Nu we toch verborgen parels in de regio aan het tippen zijn mag deze ook echt niet ontbreken: Les Graniers. Deze niet-verder-vertellen-tip is een heerlijke ongecompliceerde en heel ok geprijsde strandtent, te herkennen aan de frisse gele parasols. Je vind de zaak aan de voet Saint-Tropez in een kleine baai in de baai van Canebiers; een geheim strand met helder water. De mooie houten hut is zo’n klassieke insiders tip waar  authentieke, eenvoudige en belachelijk lekkere barbecuegerechten op de houten tafels komen. Perfecte kruiden, wilde vis, kreeft of een Black Angus-rib. Traditionele gegrilde sardientjes of de pesto-pasta. En dat is een ontspannen en toch chique sfeer zonder blingbling. Doe het. Wel reserveren.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Deden we dan ook: het beste van de Franse Cote d’Azur (omgeving Ramatuelle) lees je hier.

Dit beeld is via Teal Thomson