Nederland, Den Haag5 september 2020, door Barts Boekje

Greens, geen ‘groentje’ (maar wel een aanrader) in het groenste stuk van Den Haag

Nederland, Den Haag, 5 september 2020, door Barts Boekje

Greens, geen ‘groentje’ (maar wel een aanrader) in het groenste stuk van Den Haag

Een van de leukste dingen aan uitjes in eigen land, vinden we dat het allemaal niet zo gehaast hoeft. Want hé, dan gaan we volgende week toch weer?! Gee wemoetenwemoeten, maar relaxed aan de wandel. Om die reden mogen we graag een park opzoeken, weer of geen weer. Zo ploffen we graag zo nu en dan in het Scheveningse Westbroekpark neer bij De Waterkant. Of wisselen we die lekkere plek af met deze in hetzelfde park: Greens, een restaurant dat een beetje doet denken aan onze andere favoriet Buitenplaats Plantage Vogelenzang. Aan het begin van het prachtige en enorme Westbroek staat de knap aangeklede kas waar je van de kleine kaart een gezonde, groene bio-keuze kiezen kunt. Of de zelfgemaakte appeltaart natuurlijk...

Greens

Greens

Het hele jaar open en hier eventueel de mogelijkheid om te schuilen voor het (Nederlandse) weer. Want hier zit je binnen veilig voor elke bui in de indrukwekkende glazen kas. Greens is een combinatie van een biologisch restaurant en een eetbare tuin, inclusief zorgmoestuin. Zorgmoestuin? Ja, een gedeelte van de tuin van Greens is ingericht als zorgmoestuin, die onderhouden wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Een en al groen dus bij Greens (dûh), en dat zie je terug op de kaart. Het menu is gebaseerd op basis van de tuinoogst. Biologisch restaurant geitenwollensokken? Welnee! Dit levert juist kleurrijke gerechten op met eetbare bloemetjes op je bord. Broodjes met pulled pork of gegrilde aubergine, maar ook een hartig taartje of huisgemaakte soep. Inclusief matching biologische wijnen. Plus kinderpasta voor de kleintjes, die overigens alle ruimte hebben om te spelen. En als die zon weer doorbreekt, struin je dus heerlijk door de groene tuin. Alle ruimte en genoeg te ontdekken. Mooie plek om te trouwen ook trouwens, ook gewoon een mogelijkheid bij Greens. Struin-ze! 

Greens