Ook dit is Dubai: een groene oase met creatieve vibes

Ook dit is Dubai: een groene oase met creatieve vibes

Van de hustle and bustle Dubai's nightlife in de populaire wijk Marina, naar een groene oase met creatieve vibes. Het lijkt een grote stap... Maar dat is het niet!

 

Want ook dit is Dubai!

 

Op een groot industrieterrein (genaamd Al Quoz), om de hoek bij de grote hysterische shopping malls, zit namelijk een echte hidden gem. En ja, je moet ze natuurlijk wel even te weten te vinden, die gems. Maar when in Dubai, dan is dit een keiharde MUST VISIT.

Zegt wie? Onze Sabrina! Ons Bartje in Dubai. Lees er hier meer over.

The Courtyard

The Courtyard

En wat een verrassing is dit: de plek genaamd The Courtyard. Op een locatie waar je het totaal niet verwacht, midden tussen de autogarages, bouwbedrijfjes en meer van dat soort. Je komt binnen door een grote poort op een groene binnenplaats compleet met fonteintjes en zo’n chille vibe die je direct doet vergeten dat je in Dubai bent. De gevels van de pandjes aan dit plein zijn geïnspireerd op oude huizen uit Oman en Egypte, met Grieks-Romeinse details, afijn.

Hou je van kleine design boetiekjes, interieur shops, artsy koffietentjes en insta-waardige surroundings dan is dit jouw ding – een artistieke en culturele hub op zijn best. The Courtyard is dus ook weer zo’n mix van culturen en achtergronden en precies wat Dubai zo leuk maakt.

In de Courtyard vind je onder andere:

  • Een koffietentje (Boston Lane) van 2 Australische expats.
  • Een interior design shop met Marrakech vibes.(Tribe)
  • Een cafe/bistro (Cassette) met Franse twist.
  • Er zit zelfs een klein theater waar je acting workshops kunt volgen
  • En er zitten verschillende art galleries, allemaal de moeite waard.

Even bijkomen van de hysterie, de hitte, de overkill aan malls, en de eeuwig drukke highways van dit Emiraat? Then this is the place to go to!

@courtyarduae
@cassettedxb
@bostonlane.dubai
@tribedubai