Barts Boekje goes Dubai – meet ons nieuwste Bartje

Barts Boekje goes Dubai – meet ons nieuwste Bartje

Jaaa Dubai dus… In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Midden Oosten. Barts Boekje goes Dubai want we hebben er een nieuw teamlid bij en wel in de vorm van Sabrina. Zie @SabrinaVisual maar voor de állerbeste tips en net iets meer info, houd je vanaf nu vooral Barts Boekje in de smiezen: this is only the beginning...

Sabrina talking

Sabrina talking

Dubai dus! Hier wonen en werken we sinds eind zomer 2020 (due to my mister in the gas business). Nu was ik hier al een aantal keer eerder geweest dus voelde het toch gelukkig als een soort semi-bekend terrein…

Al is het blijft het natuurlijk gewoon een hele gekke stad. Alle toeristische highlights die je op je netvlies hebt als je aan Dubai denkt – zoals de Burj Khalifa, de Burj al Arab, en The Palm – zijn er en zijn even… tsja… hysterisch. Die hadden we al bezocht tijdens onze vorige bezoekjes aan Dubai. Prima, want die konden we dus gelijk skippen.

Oh en ja, alle vooroordelen die je bij Dubai hebt kloppen inderdaad hoor.

De glitter en glamour is hier absoluut in overvloed: de over-the-top giga shopping malls (waar ik keer op keer verdwaal), de belachelijk dure bolides die (soort van) als ‘gewoon’ boodschappenkarretjes gebruikt worden, de kil verlichte airconditioned paleizen, de hippe rooftop bars, de opgespoten types (dé Instababe’s) met hun te dure designer handbags (betaald door Hans).

Dus, tja, wat dan als je hier gaat wonen, werken en een dagelijks leven wil gaan opbouwen en je ‘gewoon’ wilt? ‘Gewoon’ een normaal leven, ‘gewoon’ een lekker huis met een tuintje, ‘gewoon’ de supermarkt om de hoek? Das een uitdaging hoor.

Met deze insteek ben ik gaan rondvragen en rondspeuren, dwars door door Dubai, om de leuke plekjes te vinden die mij dan toch een beetje het Westerse gevoel geven. Oftewel om ook die plekjes te vinden die je dan weer niet verwacht in Dubai.

Nu is ongeveer 80% van de bewoners in de VAE expat en die invloed is merkbaar. Dat zie je  terug in de leuke eettentjes en shopjes hier. Juist ja, precies die tips en plekjes van de gebaande paden, waar ik zo dol op ben!

En kan er straks in het ‘nieuwe normaal’ weer gereisd worden, dan kan ik je toch echt aanraden om eens te kiezen voor een paar daagjes Dubai in combi met bijvoorbeeld Abu Dhabi (de woestijn in inderdaad), of één van de andere 6 Emiraten. Niet als tussenstop, maar als heuse vakantielocatie. Echt. Trust me (& stay tuned want de beste tips komen ng hoor).

Als eerste tip wil ik je nu alvast meegeven om te boeken van ongeveer oktober tot en met circa maart in de so called winter wanneer de temperatuur zeer, zeer aangenaam is. Zomers daarentegen zijn namelijk echt bloody hot hier!

Je vliegt hier in nog geen zes uurtjes heen en het tijdsverschil is minimaal – hoe lekker is dat!

De stranden en fijne tentjes die ik hier al heb gespot zet ik hier alvast even op een rijtje voor je, waarvan de eerste twee tips ‘tried and tested’ zijn! Geloof me, dit wil je als je het emiraat Dubai op gaat zoeken. Wedden!?

Dus alvast als teaser, voor als het weer mag en kan, twee Dubaise ‘hier wil je wat gaan eten’ tips!

Single Fin Café

Single Fin Café

Single Fin Café zit vlakbij het strand in een zijstraatje van de Jumeirah Beach Rd. en als je in stop maakt, dan mag het wat mij betreft deze zijn. Single Fin Café opende zijn deuren in 2017 met een simpel doel: een gezonde hap voor een eerlijke prijs voor alle lokale surf dudes en -babes. De sfeer is er laidback en internationaal en het eettentje zou ook op Venice Beach of Byron Bay niet misstaan. Ja echt, en dat in Dubai.

Je haalt er een supergezond ontbijt, lunch, diner, kids meal of een coffee to go. Alles gemaakt met de overtuiging dat wat je eet gewoon lekker en gezond moet zijn, de Single Fin manier. De menukaart van Single Fin Cafe bestaat uit verschillende soorten bowls van acai- tot tuna bowls, een heerlijke kimchi- of pokebowl. Taco’s en burrito’s, burgers en vegan burgers, super delicious smoothies en cold-pressed juices. Dit allemaal uiteraard met organische, verse producten van de lokale Ripe Market Dubai.

Inmiddels is Single Fin uitgegroeid tot een communityhub waar surfers, expats, locals en toeristen in en uit lopen, hun healthy shakes halen voor tijdens een wandeling langs het strand, of tijdens het chillen op het terras.

Surfhouse Dubai is er ook gevestigd en is een surfshop waar je bijvoorbeeld een sup plank kan huren, surflessen kan boeken en coole surf- en swimgear kan shoppen.

Go and taste for yourself!

@singlefindubai

www.surfingdubai.com

Wild and the Moon

Wild and the Moon

Misschien ken je Wild and the Moon van een stedentripje Parijs, waar ze ook zitten. Echter zitten ze ook hier in Dubai en Abu Dhabi dus, met in totaal 4 filialen.

De founder van Wild and the Moon is de Française Emma Sawko. Zij noemt zichzelf een nomade en heeft al overal gewoond: New York, Parijs, Zwitserland en Dubai. You name it, and she’s lived there.

Ze pendelt inmiddels heen en weer tussen haar huis in Parijs en Dubai. Opgegroeid in een gezin waar destijds al voornamelijk plant-based werd gekookt weet ze de lekkerste menu’s op de kaart te zetten (letterlijk en figuurlijk). De Wild and the Moon restaurants en juice bars hebben een urban feel en relaxte sfeer met veel groene planten en open keukens.

Niet alleen de expats weten haar wild recipes, plant-based, 100% organic, en gluten-free vegan maaltijden te waarderen, maar ook de locals lopen er in en uit.

Absoluut must go when in the UAE!

@wildandthemoonuae

www.wildandthemoon.com (sinds kort is er ook een Wild Recipes cookbook van haar hand)

Merci & you’re welcome!

Stel nou he, je gaat ook emigreren, net als Sabrina naar Dubai bijvoorbeeld, dan wil je natuurlijk dat alles wel goed geregeld is, nietwaar? Moet je OOM Verzekeringen hebben! Hier lees je waarom.