Nederland, Breda6 juli 2020, door Maartje

Nieuw (en lekker!): La Perla Escondida Breda

Nederland, Breda, 6 juli 2020, door Maartje

Nieuw (en lekker!): La Perla Escondida Breda

Hoewel we toch echt wel behoorlijk verrukt waren over het Bredaas-Spaanse restaurant El Patio, vonden de Bredanaars het toch een lastige stek. Tenminste... El Patio is niet meer. Jammer, maar waar een deurtje dicht gaat, gaat een raam open. Wederom een Spaans raam in dit geval! Gelukkig maar, want daar leent de plek zich o zo goed voor. Steegje door aan de haven in Breda en je bent er: welkom bij de jongste Spaanse parel van Breda, La Perla Escondida.

La Perla Escondida Breda

La Perla Escondida Breda

Via een smalle steeg haaks op de ‘nieuwe’ haven (die tot in lengte van dagen als nieuw betiteld zal worden) kom je op een patio (aha) met kaarsverlichting waar het vooral in de zomer goed toeven is. Steegje door, lampjes volgen en verrast zijn door die heerlijke patio waar de sangria en de cerveza koud staan.

Nog niet zolang geleden stonden er ook pintxos op de de enorme bar klaar. Het Spaanse sfeertje bleef maar het niveau steeg: de tapas van La Perla Escondida Breda zijn namelijk nogal om over naar huis te schrijven.

Stukje Spanje in het Brabantse Breda, beloofd. Het specialisme van La Perla Escondida? Hoogwaardige tapas en pinchos, alles om te delen. Tip? Ga lunchen in het weekend en bestel een paar gangen te veel. Dát is pas vakantie in eigen land.

La Perla Escondida Breda