6 juli 2019, door Maartje

Heet nieuwtje: Plant Based Sushi bij Boterham in Amsterdam

6 juli 2019, door Maartje

Heet nieuwtje: Plant Based Sushi bij Boterham in Amsterdam

Herinner je je nog dat we het vorig jaar hadden over Plant Based Sushi bij De Ruimte in Amsterdam Noord? Een waanzinnig concept (plantaardige sushi) op een waanzinnige plek.

Dat zat zo: gooi vier (!) fijne, never out of style (tijdloos is onze lievelings, en dat is het van velen, waardoor tijdloos dus ineens hip is... ofzo), zaken in de mix en je hebt een heet, niet te missen nieuwtje in ons eigen Amsterdam. Wat dan? Sushi (altijd goed voor groot en klein), vegan (ook voor flex-eters), Amsterdam Noord (rust, ruimte en creativiteit) en een pop-up (meemaken-bijzijn voordat het te laat is). Toen kwam jeweetwel, moesten de deuren dicht, en was het even goed nadenken over een volgende stap. Dat bleek een nieuwe pop-up aan de andere kant van de stad: bij het knusse Boterham Amsterdam.

Mocht je nou denken… Vegan sushi…? Dan krijgen we vast weer zo’n saaie wortel- of komkommer-Maki, dan heb je het mis. Want er staan bij Plant Based Sushi zaken als ‘miso mushroom Futomaki met caramelised onion’ en ‘spicy mango Uramaki met groene pepers’ op de planning. Nom.

De avond bestaat uit 10 verschillende sushi-rondes (twee stukken sushi per ronde), elke rol én elke avond anders (ga dus vaker!). Binnenkomen kan tussen 19:00 en 20:30 uur, daarna is de avond begonnen. Het wisselende menu is aangevuld met verschillende soorten ambachtelijke bieren, wijn, Japanse whisky’s en sake. Een glutenvrij diner is ook mogelijk.