21 december 2018, door Maartje

Het Amsterdamse CT Coffee and Coconuts goes Bali!

21 december 2018, door Maartje

Het Amsterdamse CT Coffee and Coconuts goes Bali!

Of eigenlijk: 'went' Bali want ze zijn al even open. En - shame on me - 'onze' Milou a.k.a. Bart op Bali, zat er een van de eerste dagen na de opening al aan de coffee and coconuts, gedegen testpannel als ze is. Maar ik, Maartje, had nog niet eerder de tijd gevonden om haar verslag online te knallen. Je m'excuse! Maar dan nu toch: jongens! Verzamelt allen op Bali zoals team CT dat deed en op naar Coffee and Coconuts Bali. Kijk maar, je wil het.

Coffee and Coconuts Bali

Coffee and Coconuts Bali

Eigenlijk doet Coffee and Coconuts op Bali (zonder CT want CT staat voor CeintuurBaan en die hebben ze op Bali niet) precies dat wat ze in Amsterdam ook zo goed doen, alleen lijkt het op Bali nog beter te gaan aangezien Coffee and Coconuts zich hier in zijn natuurlijke habitat begeeft. Tsja. Zo zou dat bij ons ook werken. De grote lichte zaak is bovenal wederom een meer dan fijn ‘doorwaaiplekje’ op loopafstand van het strand voor de betere koffie en het betere interieur en daarmee hebben we er – eerlijk waar – prompt ene keiharde rasechte nieuwe bali-favo bij!

Net als in Amsterdam is Coffee and Coconuts op Bali groot en ruimtelijk met (heel!) veel verschillende hoekjes over twee verdiepingen, maar dan de rustige island vibes (die in Amsterdam onmogelijk zijn) op de koop toe. Ha! Tropical kitchen all day long it is, en natuurlijk de lekkere eigen geroosterde koffie met dank aan in-house roastery. Nogmaals: Ha!

Vinden we ook mooi (en Bali is met uitstek de plek waar duurzaamheid gewoon hóórt, hoewel het natuurlijk als het even kan overal hoort, maar U snapt wat we bedoelen): 99% van alle ingrediënten, zowel op het menu als de materialen die voor het gebouw zijn gebruikt zij ‘locally sourced’. De luitjes hebben sustainability bijzonder hoog zitten en dat merk je aan alles: het pand dus, het menu maar ook het – alleluja – plastic-free management en de maandelijkse beach cleanups met de hele crew! Kijk, en daarvoor mogen de handjes gewoon nogmaals op elkaar. Daar zegt team Coffee and Coconuts zelf over: We believe that by being guests in this beautiful country, it is our obligation to give back to the local economy and its’ friendly inhabitants.”

Amen.

Wat ons toch ook nog een keertje brengt tot een extra shout out naar het filiaal in Amsterdam. Daarvan zijn we, maar nu ook even in de woorden van Milou, “al groot fan:. Want (Milou): “altijd lekkere en originele combinaties op het menu met vooral heel veel vega gerechten. En ook in dit filiaal is het eten weer een feest voor oog en maag”.

Zouden we bijna vergeten waar je je Coffee and Coconuts Bali vinden kunt! Dat is in, hoe kan het ook anders, Canggu. Daar waar het gebeurt op Bali. Bijna klaar is ook verdieping drie: het dakterras. We kunnen niet wachten.