Nederland, Utrecht28 juni 2023, door Kim ten Have

Het nijntje museum, Utrecht

Nederland, Utrecht, 28 juni 2023, door Kim ten Have

Het nijntje museum, Utrecht

Het nijntje museum is back in business, en niet zomaar: in een gloednieuw en twee keer zo groot jasje! Heb je alle wat-gaan-we-nu-weer-doen-met-de-kids-ideeën al uitgespeeld en ben je radeloos? Het nijntje museum is je redder in nood. Het museum ligt in het bruisende centrum van Utrecht en is dus easy te bereiken met het openbaar vervoer. Uitermate handig met jonge kids natuurlijk, want tja van plek naar plek komen gaat niet altijd van een leien dakje.

 

Stap binnen in je eigen jeugdsentiment en de kleurrijke wereld van nijntje en haar vriendjes. Dit is de plek waar de kids hun fantasie de vrije loop kunnen laten en als jonge avonturiers op onderzoek kunnen gaan. Het museum is helemaal opgeknapt en heeft er een hoop toffe en interactieve verassingen bij: een wereld bomvol kleur, creativiteit en plezier. Van tentoonstellingen tot activiteiten zoals: bouwen, verkleden, dansen, schilderen, boetseren en zelfs een 360-graden projectieruimte waar je boris beer van alle kanten tegenkomt. Voldoende prikkels dus!

 

Fotocredits in dit artikel: Jelle Draper / nijntje museum

Het nijntje Museum

Het nijntje Museum

Als ouder hoef je je in ieder geval niet druk te maken qua vermaak: dat is er genoeg. Alle pa’s, ma’s en andere begeleiders kunnen volop meedoen en zien hoe de enthousiaste kids overal op reageren; dat is natuurlijk het allerleukst.

Het nijntje museum heeft meerdere themaruimtes (zoals de boerderij van jan en de winkel van betje), welke zijn ontworpen voor verschillende leeftijdsgroepen, maar die ook toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Het is volledig rolstoeltoegankelijk én er is onder andere rekening gehouden met alle zintuigen: geurboxen, kleurcontrasten, tactiele materialen, spellen in reliëf en toelichting in Nederlandse Gebarentaal (te gek!). Zelfs een prikkelarme cabine ontbreekt niet om even tot rust te kunnen komen (als ouder mag je er ook in). Zo heeft iedereen de perfecte plek om te ontdekken en te ervaren. Of je kleine nou een peuter, kleuter of iets ouder is, er is echt genoeg te doen.

Lekker bakkie koffie

Lekker bakkie koffie

Het vernieuwde nijntje museum heeft nu ook een gezellig museumcafé waar je terecht kunt voor een goed bakkie koffie met lekkers. Door het museum heen zijn er overigens voldoende zitplekken en relaxruimtes waar je even tot jezelf kunt komen (adem in, adem uit) terwijl de kids zich vermaken.

Alles draait om plezier voor het gehele gezin, waar de ontdekkingsreis voor kids voorop staat. Hun dag kan in elk geval niet meer stuk en zeker niet als ze nog wat mogen uitzoeken in de museumwinkel van nijntje! Voor de echte fans een must, want sommige nijntje collectibles kun je alleen in de museumwinkel halen.

Dus gaan met die banaan! Een feestelijke dag met de kids op pad, haal je tickets hier: nijntje museum