Genieten op het Griekse eiland Corfu

2 september 2016, door Manon (Hey Frits)
Genieten op het Griekse eiland Corfu

In het najaar zijn veel Mediterraanse landen wat mij betreft de hemel. Yes, ook het Griekse eiland Corfu. Ik ging een weekje met mijn schoonfamilie en heb genoten van dit mooie eiland.

Via Airbnb huurde we een huis in Kontokali, iets ter noordwesten van Corfu stad (ook Kerkira genoemd). Het is een klein dorpje waar behalve wat restaurantjes en hotels weinig te doen is. No problem, daar komen we voor! Een klein zandstrand is op loopafstand en we huren twee auto’s om de rest van het eiland te verkennen. Dit kun je doen in een weekje.

Corfu Griekenland eiland europa

Dagje slenteren in Corfu stad

Corfu heeft weinig bekende bezienswaardigheden zoals een Eiffeltoren of een Sagrada Familia, maar het is een knus, mooi stadje als je een beetje van de gebaande paden gaat. Corfu heeft net als veel eilanden een toeristische drukke winkelstraat met grote merken, souvenirwinkels en straatartiesten. Niet heel spannend dus. Als je toch even dit toeristische centrum induikt moet je ook even langs Sweet ‘n Spicy Bahar Shop gaan.

Corfu Griekenland eiland europa Corfu Griekenland eiland europa

^^ Sweet ‘n Spicy
Agias Sofias 12, Kerkira (Corfu Stad) Griekenland
ma 9.30 – 21.00 // di-vr 9.30 – 21.30 uur // za 9.30 – 20.00 uur // zondag gesloten

Dit is een piepklein kruidenwinkeltje van de enthousiaste Saoumaa Fadia Katerina. Het ruikt er ontzettend lekker en als je alle kruidenpotten ziet staan krijg je meteen zin om de keuken in te duiken. Alle kruiden worden zelf gemixt en je kunt ze in kleine zakjes van 100 gram kopen om mee te nemen. Prijs per zakje: ongeveer €2,50. Let wel op dat je de zakjes goed verpakt voordat je ze in je koffer gooit, want al je kleding ruikt naar kruiden als je thuiskomt. En dan is die geur opeens veel minder goed te handelen.

Corfu Griekenland eiland europa

Als je de toeristen beu bent en genoeg souvenirwinkeltjes van binnen hebt gezien raad ik je aan om gewoon random op pad te gaan. Besluit dat je de derde straat links neemt en ga lekker verdwalen in de smalle, knusse straatjes van deze mooie stad.

Lees ook: Kreta in het najaar – hét moment om Chersonissos te ontdekken!

Corfu Griekenland eiland europa Corfu Griekenland eiland europa Corfu Griekenland eiland europa

Pleintjes met restaurants en cafés duiken op tussen de hoge huizen. De smalle straten zijn rustig en af en toe kom je wat locals tegen die in de schaduw vanuit het raamkozijn met elkaar kletsen. Overal in de straten hangt schone was te drogen en dat geeft de stad een nog knusser gevoel. Grote witte onderbroeken, no shame! Corfu stad is niet heel groot dus als snel zul je straten herkennen omdat je er al geweest bent. Plof lekker neer bij een café en lunch lekker uitgebreid of bestel een glas wijn met heerlijke olijven erbij. Modus: genieten!

Corfu Griekenland eiland europa Corfu Griekenland eiland europa Corfu Griekenland eiland europa

Naar de top

Als je een auto huurt kun je lekker het eiland over crossen. Vanuit Kontokali rijden we richting het noorden de bergen in. Zorg dat je een ervaren bestuurder aan de gaspedalen hebt, want het is soms flink zweten tijdens hellingproeven en haarspeldbochten. We rijden in ongeveer een halve dag richting het klooster op de hoogste berg Pontokrator. 900 meter, dus een prima uitzicht! Tijdens de rit rijden we langs kleine dorpjes die af en toe de moeite waard zijn om te stoppen en even rond te kijken. Je kunt er vaak heerlijk en goedkoop eten en drinken en hoe hoger je komt hoe mooier het uitzicht soms.

Corfu Griekenland eiland europa Corfu Griekenland eiland europa Corfu Griekenland eiland europa Corfu Griekenland eiland europa Corfu Griekenland eiland europa

Het klooster op de top van de Pantokrator is niet waanzinnig bijzonder, maar het uitzicht is wel fantastisch. Je kunt de kustlijn en het binnenland zien, maar ook de kust van Albanië. Staat ook vast op nummer 34663 op je bucketlist toch?

Toeren langs de kust

Op de terugweg nemen we de dorpjes langs de kust. Veel strandjes met kiezels, maar wel ontzettend mooi blauw en helder water. Het is altijd een feest om te kijken naar deze perfectie. Er zijn ook een aantal stranden met zand te vinden, waarvan wij er ook eentje vinden.

Lees ook: 6x de leukste airbnb’s in Griekenland

Corfu Griekenland eiland europa  Corfu Griekenland eiland europa cactus Corfu Griekenland eiland europa Corfu Griekenland eiland europaCorfu Griekenland eiland europa Corfu Griekenland eiland europa Corfu Griekenland eiland europa

Conclusie: Corfu is een prima eiland als je even lekker tot rust wilt komen en niet teveel waanzinnige hoogtepunten verwacht. Je kunt een auto huren en dan kun je lekker het hele eiland rond en het echte Griekse leven even van dichtbij zien. In de dorpjes kom je nog veel fotogenieke plekken en mensen tegen. Ga vooral lekker relaxen en een goed boek lezen en ga ‘s avonds genieten van heerlijke Moussaka. Dat is genieten!