Naar de tropen bij Hotel Jakarta in Amsterdam-Oost

17 april 2022, door Manon (Hey Frits)
Naar de tropen bij Hotel Jakarta in Amsterdam-Oost

Heb je zin in een vakantie naar de tropen – met veel palmen, een zwembad en lekker eten? Dan hebben we goed nieuws voor je, want je hoeft hiervoor niet meer in een vliegtuig te stappen. Nee joh, je boekt gewoon een paar dagen bij Hotel Jakarta in Amsterdam en het voelt alsof je ergens in Indonesië beland bent!

 

"

Hotel Jakarta ligt op de plek waar vroeger de boten naar Nederlands-Indië vertrokken en het is nu een mooie plek die ons herinnert aan die geschiedenis.

"

Welkom in de tropen

Welkom in de tropen

Aan het water op het Java-eiland in Amsterdam-Oost pronkt Hotel Jakarta, een hotel van de WestCord keten dat sinds 2018 een van de duurzaamste hotels in onze hoofdstad is. Een bijzonder (en fotogeniek) hotel omdat ze een subtropische binnentuin hebben met metershoge palmen en planten uit Azië.

Aan de binnentuin grenzen alle kamers – 200 stuks om precies te zijn, en (bijna) allemaal kijken ze uit over het IJ. De kamers zijn warm en sereen ingericht met veel hout en overal kom je kleine hints naar Indonesië tegen.

Waar vroeger de boot naar Nederlands-Indië vertrok

Waar vroeger de boot naar Nederlands-Indië vertrok

Waarom Hotel Jakarta de naam Hotel Jakarta kreeg? Dat heeft met de geschiedenis van de plek te maken. Vanuit Amsterdam vertrokken vroeger veel schepen naar allerlei plekken op de wereld en vanaf Java-eiland waren dat de boten richting Nederlands-Indië. Iets verderop ligt het Lloyd Hotel en dat is ook zo’n historische plek waar vroeger mensen verbleven die op doorreis waren vanuit Amerika.

Hotel Jakarta is nu een mooie plek die ons herinnert aan die geschiedenis en het interieur van het hotel brengt ons direct naar de tropen van nu. Met heel veel subtropische planten en een interieur waar je u tegen zegt: geen Aziatisch-plastic-stoeltjes-gehalte maar een fijne mix van mooie materialen en fijne rustige kleuren – doorgevoerd in het hele hotel.

We blijven lekker binnen

We blijven lekker binnen

Eigenlijk is Hotel Jakarta zo’n hotel waar je gewoon lekker binnen wil blijven. Waarom? Omdat ze naast die mooie kamers en die tropische binnentuin ook nog een wellness hebben waar je als hotelgast gratis gebruik van kunt maken. En dat is dus een zwembad (met uitzicht over het IJ) en een sauna plus stoombad. En je kunt er goed eten in Café Jakarta, het restaurant van het hotel waar je (uiteraard) Indonesisch kunt eten. En dan zit er óók nog een skybar bovenin waar je cocktails kunt drinken tot in de late uurtjes dus kortom … je hoef helemaal niet meer van huis hier. We blijven lekker binnen.

Doen in de omgeving

Doen in de omgeving

Als je dan toch besluit om naar buiten te gaan (snappen we, want Amsterdam is natuurlijk hartstikke leuk) dan hebben we uiteraard nog een paar leuke tips. Zeker doen: het pontje van Azartplein naar Noord nemen (wandel je in een kwartiertje naartoe) Het stikt daar van de hotspots zoals De Verbroederij, Hangar, FC Hyena en andere leuke horeca plekken. Je kunt ook de andere kant op gaan om Amsterdam-Oost te ontdekken. De Czaar Peterstraat (20 min lopen) is bijvoorbeeld een leuke wijk met veel winkeltjes en horeca en nog iets verderop beland je in de altijd gezellige Indische Buurt en de Dapperbuurt (30 min lopen).

Lees ook: De verborgen parels van Amsterdam-Noord

Hotel Jakarta is te boeken vanaf €225,- per nacht (apr 2022) inclusief ontbijt en gebruik van de wellness (excl. toeristenbelasting)