Overnachten in Valkenburg: Bed & breakfast No.42

22 juli 2021, door Manon (Hey Frits)
Overnachten in Valkenburg: Bed & breakfast No.42

Als Valkenburg of Zuid-Limburg nog op je must-visit lijstje staat, zet daar dan ook B&B No.42 maar op. Het bed&breakfast van Mireille heeft slechts één kamer, dus je kunt je wel voorstellen dat je hier keihard wordt verwend. Met zicht op het Limburgse landschap en net buiten het drukke centrum van de stad ligt B&B No.42, een fijn verblijf in Valkenburg.

 

Een paar nachtjes Valkenburg

Eigenlijk moet je gewoon met jezelf afspreken dat je eens per jaar een weekend (of langer) naar Zuid-Limburg gaat. Om te wandelen door de prachtige natuur, heerlijk bourgondisch te eten of om gewoon helemaal in de relax modus te gaan. Welke van de drie je ook kiest, boek een paar nachtjes bij B&B No.42 in Valkenburg en je weet dat het goed komt.

B&B No.42 Valkenburg B&B No.42 Valkenburg

Lees ook: 25x de leukste plekken in Zuid-Limburg

Een warm welkom

B&B No.42 is het bed & breakfast van Mireille, de eigenaresse en host tijdens je verblijf. Een warm en persoonlijk welkom is hier gegarandeerd, en nadat er even een korte tour door de kamer gaat kun je daarna genieten van een klein welkomshapje.

Persoonlijk ontvangst Kussens B&B No.42 Valkenburg

Oog voor detail

De kamer van B&B No.42 is lekker ruim en de grote schouw met de kleurrijke tegeltjes op de vloer vallen als eerste op. Je ziet dat de kamer met oog voor detail is ingericht en helemaal leuk is dat veel van de spulletjes ook te koop zijn.

Te koop Te koop B&B No.42 Valkenburg

Het ontbijt bij B&B No.42

We kunnen ook een hele alinea wijden aan het ontbijt, want daar wordt werk van gemaakt. Dieetwensen (vegetarisch eten in mijn geval) geef je van tevoren door en ‘s ochtends wordt er een heerlijk en uitgebreid ontbijt geserveerd. Brood met bijvoorbeeld allerlei lekkere smeersels, fruit en een ei met een gezichtje erop getekend. It’s all in the details! Het ontbijt is trouwens niet inbegrepen, maar dagelijks bij te boeken voor €12,50 per persoon.

Ontbijt Ontbijt Ontbijt

Prijzen en beschikbaarheid

Boeken kan via Booking, airbnb of direct via een dm op instagram. Je kunt B&B No42. boeken vanaf 2 nachten en de prijs per nacht is vanaf €99,- (juli 2021)

Details in de kamer B&B No.42 ValkenburgB&B No.42 Valkenburg

Doen in de omgeving

Oh, er is zoveel leuks te doen in de omgeving van B&B No.42 dat je waarschijnlijk tijd tekort komt, maar een hele hoop leuke tips heb ik al voor je verzameld: 25x de leukste plekken in Zuid-Limburg.

Wandeling Ingendael

De leukste tips in de buurt:

+ Bezoek een van de wijngaarden om de smakelijke Nederlandse wijn te proeven. Check Nederlandse wijngaarden – op wijnreis in Nederland voor de leukste plekjes in onder andere Zuid-Limburg.

+ Ga grotbiken in de mergelgrotten. Met ASP Adventure ga je op pad in het donkere gangenstelsel van de grotten, een super leuke en actieve activiteit nabij Valkenburg.

+ Maastricht is ook niet ver weg, in ongeveer 15 minuten ben je in deze bruisende stad. Check de leukste hotspots hier.

Natuurgebied Paarden

+ Tegenover B&B No.42 ligt natuurpark Ingendael. Je kunt hier mooi wandelen langs de Geul, zeker leuk voor een avondwandeling!

Disclaimer: Ik verbleef gratis bij B&B No.42 in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie/de overnachting.